– Må tenke nytt

Publisert Sist oppdatert

I oktober kom det ca. 8.800 asylsøkere til Norge. Uke for uke øker antallet mennesker som søker opphold i Norge. Hvis en stor andel av de som kommer innvilges asyl, vil vi måtte bosette og sysselsette mange flere mennesker enn noen har forestilt seg tidligere. 

– Strømmen av flyktninger som kommer til Norge medfører at vi må tenke nytt når det gjelder bosetting, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.  

Les også: Vil øke med 2400 boliger på Fornebu

Les også: Skal bygge 350 boliger i Kjelsåsveien

– Nå er det viktig å legge til rette for løsninger som på en rask og effektiv måte kan få flyktninger som er innvilget opphold over i andre boliger enn asylmottak, fortsetter han.

Regjeringen anslår at det kommer 33 000 asylsøkere i 2016. Våre analyser tilsier at dette medfører et behov på 9 397 gjennomgangsboliger i 2016, sier Jæger. 

– Våre forslag kan føre til en reduksjon i kostnadene for å bygge nye gjennomgangsboliger på rundt 25 %. For en gitt bevilgning vil dette øke antall boliger med 33 %, og føre til at 33 % flere flyktninger med innvilget opphold kan flytte ut av de midlertidige og ofte kummerlige oppholdene de har i dag, sier Jæger.

Les også: Konvertering til bolig – hva med skatten?

Les også: Rekordhøyt salg av nye boliger

– Vi har overlevert et notat til Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner som presenterer forslag om standardiserte løsninger for gjennomgangsboliger for flyktninger.  Vi anbefaler at det nedsettes en prosjektgruppe bestående av representanter fra myndigheter, boligprodusenter og andre relevante aktører. Denne prosjektgruppen skal utarbeide en plan for hvordan planlegging og utbygging av det nødvendige antall gjennomgangsboliger kan gjennomføres, avslutter Jæger.

Les også: Mæland langer ut mot myndighetene

Les også: Slakter nye TEK-forslag

Les også: – Boligmarkedet i Norge fungerer ikke

 

Powered by Labrador CMS