MINDRE SERVICE: Hotellkjeden satser på mer selvbetjening og færre tilbud i sitt nye segment.

Lanserer nytt billigkonsept

Kjeden skal bygge om hoteller i Skandinavia til et segment nesten helt uten vanlig service. To av dem ligger i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Med Scandic GO lanserer hotellkjeden Scandic et nytt konsept i økonomisegmentet i de største byene i Norden, ifølge en pressemelding.

I første omgang endrer kjeden fem eksisterende hoteller, to hver i Oslo og Stockholm i løpet av året, og ett i København neste år. Her skal alt handle om å leie ei seng i sentrum. Vil du ha tilgang til restaurant, treningsrom, møtefasiliteter og store fellesarealer som på vanlige hoteller, må du gå andre steder. Gjestene som blir på hotellet får bare tilgang til et begrenset tilbud av mat og drikke.

LES OGSÅ: Et svært godt hotellår

– De siste årene har det skjedd en endring i hvordan reisende disponerer tiden sin under storbybesøk. Det er derfor betimelig at vi satser bredere i et segment hvor vi ser et stort potensial, sier konsernsjef Jens Mathiesen.

Økonomisegmentet har vokst de siste årene og ventes å vokse ytterligere. Scandics mål er å bli markedsledende i dette segmentet i Norden, i all hovedsak gjennom nybygg og kjøp av hoteller. Pipelinen deres innebærer en gjennomsnittlig tilvekst på 1500 rom i året. Med det nye tilbudet forventer Mathiesen 2500-3000 nye rom i året.

LES OGSÅ: Verdens største dobler i Nordens Paris

De nye billighotellene åpner for mindre rom og fellesarealer sammenliknet med fullservice-hoteller. Inn- og utsjekking og tilgang til hotellrommet må kunden sørge for selv via en app.

– Vi tar med oss lærdom fra tidligere prosjekter inn i lanseringen, og jeg er overbevist om at dette vil styrke vekstpotensialet, påpeker han uten å si hva renoveringen av de fem hotellene i første fase vil koste.

Fungerende administrerende direktør Asle Prestegard i Scandic Norge ser frem til det nye segmentet.

LES OGSÅ: 300 hotellrom er langt fra mange nok

– Dette er en mulighet for Scandic til å etablere oss i et nytt segment, og det vil komplementere den eksisterende porteføljen av fullservice-hoteller, sier han.

Dette er de fem hotellene som skal gjøres om først:

Scandic Karl Johan og Scandic Grensen i Oslo. Scandic No. 53 og Scandic Upplandsgatan i Stockholm. Scandic Webers i København

Powered by Labrador CMS