Aktuelt:

STERKT MARKED: Scandic melder om sterkt hotellmarked. Her fra ett av kjedens hoteller i Göteborg.

Kraftig Scandic-oppgang på børsen

Scandic Hotels-aksjen er opp over 10 prosent etter at selskapet varslet langt bedre resultater enn ventet i andre kvartal. Samtidig har selskapet sikret seg forlengelse av leieavtalen med Pandox for 15 hotell.

Det var etter børsens stengetid torsdag at Scandic meldte om at andre kvartal vil bli bedre enn ventet på grunn av en kraftig forbedring i hotellmarkedet. I meldingen skrev selskapet at selskapets nettoomsetning vil være mellom 5,2 og 5,4 milliarder kroner. Samtidig vil justert EBITDA (driftsresultat før avskrivninger) være mellom 1 og 1,1 milliarder svenske kroner. Det er vesentlig høyere enn tidligere guiding fra selskapet.

«Hotellmarkedet har vært veldig sterkt i kvartalets to første måneder og Scandic forventer en tilsvarende markedsutvikling i juni. Scandics gjennomsnittlige inntekt per tilgjengelig rom (RevPAR) var i april og mai på linje med tilsvarende måneder i 2019, som var et rekordår for Scandic», skriver Scandic Hotels Group i meldingen og legger til at konsernets belegg var på henholdsvis 55 og 65 prosent i april og mai.

Samtidig har Scandic Hotels Group og Pandox blitt enige om en leieavtale for 15 hoteller med 3.598 rom til uforandrede leievilkår. De to partene har også blitt enige om et rehabiliteringsprogram for hotellene på ca. 700 millioner kroner. Leieavtalene har et kontraktsfestet minimumsnivå og løper over 12 til 20 år.

Aksjemarkedet tok godt imot det positive resultatvarselet til Scandic Hotels og sendte aksjen opp med over 10 prosent. Også Pandox-aksjen steg på fredag. Ved 10:20-tiden var aksjen opp 4,6 prosent.

Powered by Labrador CMS