REKORD: 2021 ble en knallsuksess for landets tredje største eiendomsselskap.
REKORD: 2021 ble en knallsuksess for landets tredje største eiendomsselskap.

Koronaåret ble selskapets beste noensinne

Det som etter alle solemerker kunne blitt et utfordrende år, har i stedet blitt tidenes beste innen kontorutleie.

Publisert Sist oppdatert

KLP Eiendom er landets tredje største eiendomsselskap. Det er dermed lett å tenke at koronaåret 2021 med alt det innebar av usikkerhet og hjemmekontor ville slå negativt ut for selskapet.

– I stedet ble det tvert imot et rekordår. Først og fremst viser tallene at konseptet vårt fungerer. Vi jobber kontinuerlig og langsiktig, og har gjort ting riktig over flere år, påpeker Øyvind Oxholm Meisingset i en pressemelding.

Han er selskapets direktør for marked og utleie, og tror noe av forklaringen er fornøyde leietakere.

– Dette er kjernen i vår virksomhet. KTI-resultatet (kundetilfredshet, journ. anm.) for kontor i Oslo endte på 81 prosent for 2021 som vi er fornøyde med, poengterer han.

Fornyelser og leiekontrakter

Tall fra Arealstatistikk viser at det totale markedet for 2021 var på 763.000 kvadratmeter med en snittid på 4,7 år. KLP Eiendom hadde 141.000 kvadratmeter av disse signeringene med 6 år snittid (18,5 prosent).

– Fjorårets strålende resultater bar i stor grad preg av flere store fornyelser av leiekontrakter, 76 prosent. Et eksempel på store leietakere som nettopp har fornyet kontrakten, er Vy og Gjensidige, som leier av oss i Schweigaardsgate i Oslo. De har vært der i ti år og har nå signert nye, lange avtaler, sier Oxholm Meisingset.

Gode relasjoner

Direktøren understreker at selskapet har oppnådd de strålende tallene gjennom å ha fokus på gode relasjoner. Både med leietakere og meglersystemet.

– Sistnevnte gir oss gode leads som gjør det lettere å skaffe gode leietakere som ønsker langsiktige avtaler. Det jobber vi mye med. Jeg må også skryte av utleieteamet. God dialog internt med eiendomssjefer, prosjekt og drift er nok også noe av suksessen.

Tallene til tross, også KLP Eiendom fikk merke virkningene av pandemien. Der i huset mener de at det å ha minst mulig fysisk kontakt med andre ikke er praktisk for noen - i hvert fall ikke for et selskap som driver med utleie av eiendom.

– Da det i det hele tatt var mulig å samle folk måtte vi begrense hvor mange som kunne delta på visninger, og hvor ofte vi kunne dra på befaring. Men vi testet flere ganger visninger via facetime og det fungerte ganske bra, sier Oxholm Meisingset som er ekstra fornøyd med fjorårets rekordtall med tanke på omstendighetene.

– Det er litt spesielt at vi har hatt vårt beste år noensinne. Fremfor alt viser det at vi har gjort jobben vår. Det skal også sies at dette varierer litt fra år til år, med tanke på kontraktsforlengelser. De har gjerne en varighet på 5 til 10 år, og noen år blir det flere forlengelser, sier han.

Fellesområder

KLP Eiendom legger vekt på å løfte fellesområdene i sine bygg, spesielt når en leietaker flytter ut. Dette bidrar til å holde leietakerne fornøyde, tror de.

– Ett konkret eksempel er Lysaker Torg 45. Da Microsoft flyttet til et av våre andre bygg, pusset vi opp fellesområdene. Så fra og ha flere tusen kvadratmeter ledig, er eiendommen nå nesten fullt utleid. Vi ser at dette er viktig for leietakere og er en del av vår langsiktige plan, påpeker han.

Fortsetter i 2022

Fjoråret ble altså tidenes beste for KLP Eiendom kontorforvaltning. Oxholm Meisingset ar følgende forventninger til inneværende år.

– Bærekraft og miljø er noe KLP sentralt har veldig stort fokus på og med tydelige mål for i årene som kommer. Dette påvirker oss og måten vi vil jobbe på. Byggekostnader som har skutt i været under korona er noe vi må se nærmere på. I tillegg til sertifiseringer og føring av klimaregnskap i prosjekter. Vi har en variert kontorportefølje med både eldre og nye bygg. Fellesnevneren er at vi tar vare på dem og holder de ved like fremfor å selge, understreker han.

Powered by Labrador CMS