Annonsørinnhold

Trond Ramsøskar Partner i Monn interiørarkitekter

Kan man bo på 25 kvm?

Små boliger er i de fleste tilfeller første stopp i boligkarrieren. Det er fullt mulig å bygge dem slik at de dekker alle behov, sier interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar i Monn interiørarkitekter. Hans erfaring er at det handler like mye om planlegging som om kvadratmeter.

- Inngangsprisen til boligmarkedet er høy. Skal den ned, må vi fjerne krav som gjør det vanskelig å produsere rimelige boenheter, f.eks. arealnormer. En liten leilighet er bedre enn ingen leilighet.

Unge mennesker trenger arealeffektive, smarte løsninger i perioden frem til de er modne for neste skritt i boligmarkedet. Så enkelt er det, mener Ramsøskar.

- Monn interiørarkitekter samarbeider med en rekke boligutviklere, og vi kan alle typer boliger. Vi ser stadig vekk at det først og fremst handler om gjennomtenkt bokvalitet, ikke om kvadratmeter.

Nedenfor viser Ramsøskar et eksempel på 25 smarte kvm. Selv tror han ikke at dette er nedre grense for den aller første boligen.

- Kanskje kan vi hjelpe deg med ditt prosjekt? Vi er spesialister på optimalisering av planløsninger. Vi vet hvordan vi skal få mest mulig ut av tilgjengelig areal.

 

Dette får du plass til på under 25 kvm

  • Varmtvannstank og vaskemaskin er plassert i gangen. I entreen er det god plass til garderobeskap. 
  • Badet har grunnleggende funksjonalitet: toalett, servant og dusj. Høyskap rommer vaskemaskin og varmtvannstank, og veggnisje gir ekstra plass til lagring. 
  • Stue og kjøkken har åpen løsning. Kjøkkendelen er utstyrt med kvadratsmart kjøkken fra Nordconcept (vask, koketopp, kjøleskap) samt ekstra benkplass med innebygget ovn.
  • Stuedelen har rom for en liten sittegruppe samt en barløsning som gir spiseplass. Skapløsning i forlengelse av barbord rommer TV og gir oppbevaringsmuligheter. Vinduet ved sofaen kan åpnes til en fransk balkong, og det er også utgang til en egen liten balkong.
  • Sovealkoven har plass til dobbeltseng. Denne er hevet en meter opp for å få plass til garderobe og oppbevaring på undersiden. Et smalt nattbord med plass til belysning og strømuttak er plassert i bakkant av sovealkoven. 
  • Skyvedører forenkler møbleringen fordi man slipper å ta hensyn til dørenes svingradius. I dette tilfellet skjules sovealkoven på dagtid med en skyvevegg. 

 Vi i Monn interiørarkitekter tror ikke at 25 kvm er en nedre grense for førstegangskjøpere. Det handler først og fremst om bokvalitet, ikke om kvadratmeter. Kanskje kan vi hjelpe deg med ditt prosjekt?

Powered by Labrador CMS