HØY PRIORITET: Christian Fladeland i Heimstaden Bostad har stort fokus på å beholde Investment grade-ratingen på selskapets gjeld.

Nedgraderer Heimstaden Bostad-gjelden, men fortsatt Investment grade

Ratingsfirmaet S&P har nedgradert gjelden til Heimstaden Bostad fra BBB til BBB- og gir gjelden negative utsikter.

Publisert

Det er en forventet nedgang i Heimstaden Bostads rentedekningsratio som ligger til grunn for nedgraderingen. Ifølge S&Ps anslag vil ikke Heimstaden Bostad klare å opprettholde EBITDA rentedekning på over 1,8 i løpet av de neste 12 til 24 månedene. 

Nedgraderingen er samtidig ikke stor nok til at Heimstaden Bostad mister sin Investment Grade-rating, noe som er et viktig mål for selskapet. Dersom gjelden justeres til såkalt junk status, vil rentene på lånene til selskapet bli vesentlig høyere.

– Vi er bestemt på å gjenopprette vår BBB-rating. Vår robuste base-case, som er anerkjent av S&P, støttes opp av åtte strake kvartaler med forbedret netto driftsresultat. Ved å fortsette å håndtere våre gjeldsutløp godt og i forkant og opprettholde en sterk likviditetsposisjon, hjulpet av privatiserinissalgene som går bedre enn forventet, er vi trygge på at vi vil komme tilbake til stabile utsikter. Det bør ikke være tvil om at Heimstaden Bostad skal være en investment grade-plassering, sier Deputy CEO Christian Fladeland i Heimstaden Bostad.

Powered by Labrador CMS