Content

Grønlands nye lekegrind

I november åpnet Grønland Boule - 800 kvadratmeter med boulebaner, god mat og topp stemning.

Joachim Langebrekke og Tore Melgårdshagen
Joachim Langebrekke og Tore Melgårdshagen

Boule, bocca og petanque, kjært barn har mange navn. De fleste av oss har nok et forhold til spillet – som i korte trekk går ut på å kaste kuler nærmest grisen. En ujålete sport som er gøy for store og små, i følge driftsansvarlig Joachim Langebrekke og daglig leder Tore Melgårdshagen i Resthon. De står bak konsept og utforming.

– Hos Grønland Boule er det plass til alle, både amatører, semi-proffe og aktive utøvere. Det er det som er bra med boule – det spiller ingen rolle hvor gammel eller ung du er. Det er en idrett som fenger alle!

Innendørs sandkasse

Grønland Boule har fem boulebaner, som Langebrekke kaller «lekegrinda», stort restaurantområde og to private chambréer. Rett og slett Oslos største innendørs sandkasse!

– Vi er den første rene boulebaren i Norge. Vi har hentet inspirasjon fra Sverige, der det er boulebaner og boulebarer overalt. Boule er mye større i Sverige enn i Norge, og det er mye på grunn av prins Bertil, som var en lidenskapelig boulespiller. Men det finnes et aktivt miljø i Norge også, vi er 15 spillere som gjør det bra internasjonalt, sier Langebrekke.

Unikt konsept

De fem banene hos Grønland Boule er 12 meter lange, noe som er et kompromiss, i følge driftssjefen.

– Utfordringen med å lage en boulebar er at banene må være ganske store. Hvis man lager små baner, får man ikke inn miljøet man ønsker skal være der. Konkurransebaner er egentlig 15 meter lange, og det er det rett og slett ikke plass til her. Men de som spiller profesjonelt trenger 10 meter minimum, så vi er godt innenfor. Vi tror alle blir fornøyde.

Langebrekke gleder seg til gjestene får oppleve boulebaren, som de har brukt et drøyt halvår på å etablere.

– Vi har skapt et unikt konsept i Oslo der vi tilbyr vi innendørs parkliv og moro. Trenden i dag er at gjestene ønsker å bli aktivisert og være delaktig i underholdningen. Her kan du leke deg i sandkassa, ta deg noe å drikke og ha det hyggelig. Vi har noe for alle.

CTA: Book julebordet ditt hos Grønland Boule!

Spisedelen har et chambre séparée som passer ypperlig til private feiringer.
Spisedelen har et chambre séparée som passer ypperlig til private feiringer.

God, folkelig mat på menyen

Det er ikke mange ukene siden Grønland Boule åpnet dørene, men det har likevel vært stor interesse fra gjester.

– Oslo petanque-klubb har inngått avtale med oss om å spille her én gang i uka. Og vi har blitt kontaktet av flere firma angående bedriftsserie i boule. Men vi har også stor pågang av privatpersoner som vil ha julebord her, eller bare prøve noe nytt. Det blir en god miks av gjester.

– Så man må ikke være god i boule for å ta turen hit?

– Absolutt ikke! I og med at man kan lukke døren til restaurantdelen, er det fullt mulig å sitte ned, drikke og spise ordentlig god, folkelig mat i fred og ro.

Uten å være redd for å få en bouleball i hodet, selvsagt.

Resthon AS er 100 % eid av Olav Thon Gruppen og har lang fartstid som driftsselskap for serveringssteder som blant annet. The Scotsman og Sir Winston. Selskapet har vært svært aktive gjennom pandemien og har etablert en rekke nye steder. I sommer åpnet dørene til vårt nye konsept Liv & Røre i Ålesund (MOA kjøpesenter). Dette er en kombinasjon av underholdningssted, restaurant, bar og fotballpub på over 2200 kvadratmeter. Her finner du eget street-food corner, bowlingbaner, arkadespill, billiard, dart, bordtennis – og selvsagt eget karaokerom.

I desember er det byggestart på Triaden Kjøpesenter i Lørenskog for tilsvarende Liv & Røre konsept. Ellers må Duckpin i Torggata nevnes - Norges eneste kortbanebowling eller «rock`n roll-bowling». Konseptet har blitt svært godt mottatt og det vurderes nå flere lokasjoner. Resthon står også bak Williamsburg, som er etablert midt på Karl Johans gate. Her serveres det gourmet-kebab og godt øl, og i helger setter en DJ den rette stemningen.

Powered by Labrador CMS