Aktuelt:

SOLGT: Nå har dette praktbygget fått nye eiere.
SOLGT: Nå har dette praktbygget fått nye eiere.

Forventet å få 200 mill, nå er praktbygget solgt for 345 mill

For et par måneder siden la Statsbygg ut prakteiendommen for salg siden staten ikke lenger har bruk for den. Nå har de solgt den for langt mer enn de forventet.

Publisert Sist oppdatert

Statsbygg har solgt St. Olavs gate 32 i Oslo til Flakk Gruppen og familien Brendmoe for 345 millioner kroner.

– Det var stor interesse for eiendommen, med flere budrunder og til sammen 41 bud. Vi har hatt en meget god salgsprosess, og planene for eiendommen gjør at den nå går en spennende fremtid i møte, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg i en pressemelding.

Kjøperne har lang erfaring innen hotelldrift, eiendomsutvikling og restaurering av historiske bygg. Målet med St. Olavs gate 32 er å skape et boutiquehotell av svært høy standard, inkludert å utvikle hageanlegget med tilhørende serveringskonsepter slik at eiendommen blir et aktivum for Oslo og byens befolkning.

– Det er med stor ydmykhet og respekt for historien, så vel som stedets potensial for fremtiden, at vi tar fatt på arbeidet med å videreutvikle denne fantastiske eiendommen. Vi ønsker å utvikle og vitalisere St. Olavs gate 32, samtidig som eiendommens kulturhistoriske verdi ivaretas og formidles på en god måte. Vi ser frem til å arbeide tett med både Plan- og bygningsetaten, riksantikvar og byantikvar på dette prosjektet, sier konsernsjef Knut Flakk i Flakk Gruppen.

Flakk Gruppen er basert i Ålesund og eies av Knut Trygve Flakk. Konsernet eier selskaper som Nord Helikopter, Devold, H-fasader, og er største eier i børsnoterte Hexagon. De har blant annet planer om å bygge en gondolbane opp på fjellet i øykommunen Sula rett sør for hjembyen.

Regnskapet for 2019 viste omsetning på 973 millioner kroner og et resultat på snaut 92 millioner.

Investor og malermester John Brendmo bygde i sin tid opp farens malerfirma i Oslo til å bli en av de virkelig store med over 100 millioner kroner i omsetning for mange år siden. Senere solgte han seg helt ut.

St. Olavs gate 32 ligger ved siden av Slottsparken, en eiendom fra 1880-tallet som måler 5.000 kvadratmeter fordelt på to bygninger. I nesten 100 år var dette hovedkvarteret til Norges geografiske oppmåling. Da Statsbygg la den ut for salg forvente de å få inn rundt 200 millioner kroner for den delvis fredede perlen. Eiendommen er på totalt 5.000 kvadratmeter over fire etasjer fordelt på to bygninger, hovedbygget og annekset.

Powered by Labrador CMS