Aktuelt:

ÆRESPRIS: Fra venstre Gunnar G. Nybø, Jøns Sjøgren, Per Jæger og Erik Tønnesen.

Fikk ærespris etter 36 yrkesaktive år

Per Jæger mottok onsdag Byggenæringens Ærespris 2022 som takk for lang og tro innsats.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Bygg Reis Deg deler hvert år ut Byggenæringens Ærespris til en person som har gjort noe ekstraordinært bra over tid, og som fremmer og bidrar til positiv utvikling for byggenæringen i Norge. Onsdag delte de ut prisen til Per Jæger. Han begynte i byggenæringen som konsulent for Sponplateindustriens Arbeidsgiverforening, Trelastindustriens Arbeidsgiverforening og Trehusindustriens Arbeidsgiverforening.

I 1987 ble han administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, og der var han til han gikk av med pensjon våren 2022, ifølge en pressemelding etter seansen på Det Norske Byggemøtet 2022.

En viktig stemme

- Årets mottager har vist et brennende engasjement for at folk flest skal ha mulighet til å skaffe seg en egen bolig samtidig som han har vært opptatt av å bidra til utvikling av hele byggenæringen. Jæger har vært en tydelig og markant leder og en pådriver for utvikling og samarbeid på tvers av de ulike bransjeforeningene. Selv etter mange år i samme posisjon har han alltid vist seg som en utviklingsorientert og pågående leder, heter det.

Det påpekes at Jæger har betydd mye for arbeidet med standardisering og digitalisering i næringen og har vært en god utfordrer til de etablerte sannheter. Han har sørget for å opparbeide seg et godt nettverk inn mot politikerne og på den måten vært en av de viktigste stemmene fra byggenæringen.

- Styret i Bygg Reis Deg ønsker å hedre og takke for hans ekstraordinære innsats og hans bidrag til en positiv utvikling for byggenæringen, blir det påpekt.

Tidligere mottagere av Byggenæringens Ærespris:

· Hanne Rønneberg (2021)

· Tore Thorstensen (2020)

· Kjetil Trædal Thorsen (2019)

· Olav Thon (2018)

· Martin Mæland (2017)

Powered by Labrador CMS