Aktuelt:

BEDRE STILT ALENE: Entras styreleder mener Entra har bedre muligheter til å skape verdier som eget børsnotert selskap enn å bli solgt.

Entra-styret sier nei til budene

Styret i Entra anbefaler sine aksjonærer å si nei til begge budene på selskapet.

Publisert

Det kommer frem i en børsmelding sendt ut fra Entra fredag. Styret har sett på betingelsene i budene fra Castellum og SBB i sammenheng med Entras nåværende portefølje og markedsposisjon og forventet utvikling i fremtiden i lys av forretningsplan, muligheter og risikoer.

– Styret anbefaler Entra-aksjonærer med et langsiktig perspektiv på sin investering å ikke akseptere noen av Tilbudene. Anbefalingen er basert på tilgjengelig informasjon på tidspunktet for denne uttalelsen. Styrets konklusjon er basert på en vurdering av Selskapets evne til å generere konkurransedyktig avkastning fremover og den strategiske verdien ved et selvstendig og fokusert Entra. Anbefalingen er avgitt med støtte i de offentlige uttalelsene fra Selskapets to største aksjonærer om at de ikke har til hensikt å akseptere noen av Tilbudene. Styret er sterkt motivert for å videreføre sitt arbeid med å skape ytterligere aksjonærverdier i et selvstendig Entra. Anbefalingen er enstemmig, sier Siri Hatlen, styreleder i Entra.

Entra-aksjen falt umiddelbart med 2 kroner da meldingen kom, men er I skrivende stund 191,20 kroner, som er omtrent uendret sammenlignet med sluttkurs torsdag.

Entra kom også med en såkalt trading update for fjerde kvartal. Der kommer det frem at selskapets portefølje er verdsatt til 56,7 milliarder kroner som gir en Net Asset Value på 189 kroner per aksje.

Powered by Labrador CMS