Content

– Elementmontasje er fremtiden

På oppdrag fra Skanska og Link Arkitektur har elementfabrikken RVT levert ferdige elementer med fasadeplater fra Steni til Sykehuset i Vestfold.

Publisert Sist oppdatert

– Elementmontasje med ferdige fasadeplater er helt klart fremtiden i byggebransjen, sier montasjeleder i RVT, Hans Øyvind Stai.

Han står utenfor Sykehuset i Vestfold i Tønsberg, hvor Skanska har fått i oppdrag å utvide sykehuset med nye bygninger som skal huse avdelinger for psykiatri og somatikk. Til prosjektet har RVT levert ferdigproduserte elementer som enkelt monteres på byggeplassen. – Fordelen med å levere elementer med ferdig fasadeplater til byggeplass er sparing av tid og riggområde. Det er en effektiv måte å bygge på, og du oppnår tett bygg og ferdige overflater mye raskere enn du ville gjort på tradisjonelt vis, sier Stai.

Varighet over tid er avgjørende

Det er arkitektkontoret Link Arkitektur som fikk oppgaven med å designe og tegne de nye byggene til sykehuset. De var ikke i tvil om hva de var på utkikk etter da de skulle velge løsninger og materialer til fasadene.

– For oss er det viktig å velge robuste materialer som varer. Fasadene skal bli stående i lang tid, og da er det viktig at levetiden på produktet er bra, slik at det ser finest mulig ut, lengst mulig, sier sivilarkitekt i Link Arkitektur, Hugh Serendahl. Resultatet ble at elementfabrikken RVT fikk i oppdrag å produsere ferdige elementer med fasadeplater fra Steni. – Steni-plater er veldig robuste, og det er vel grunnen til at de blir valgt. Samtidig har de 60 års garanti og er veldig enkle å vedlikeholde. Så det er veldig mange plusser med disse platene, sier sivilarkitekten.

Godt samarbeid

Fra RVT sin side, som har stått for selve produksjonen av elementene, har de også bare godt å si om fasadeplatene fra Steni, som de har opplevd som robuste og enkle å jobbe med. – Det mest kritiske når det gjelder valg av fasadeplater er at de er enkle å bearbeide og at de tåler å bli håndtert og transportert. Samtidig må de være enkle å montere. Det opplever vi at disse fasadeplatene er, sier fabrikksjef i RVT, Amund Behrns.

Han forteller videre at samarbeidet med Steni generelt har vært godt, og at de har fremstått som en fleksibel og tilpasningsdyktig samarbeidspartner. – Vi har fremskyndet leveranser, vi har utsatt leveranser og vi har fått platene levert til hvert eneste element ferdig sortert. Dette samarbeidet har vært kjempebra, sier fabrikksjefen.