Analyse:

1,5 MILLIARDER: Rune Iversen (fra venstre), Arild Skeie og Per Arne Kjøstvedt har nå eiendom for drøyt 1,5 milliarder kroner i Oksøy Eiendom.
1,5 MILLIARDER: Rune Iversen (fra venstre), Arild Skeie og Per Arne Kjøstvedt har nå eiendom for drøyt 1,5 milliarder kroner i Oksøy Eiendom.

Eide 80 leiligheter i studietiden

I studietiden på BI eide Arild Skeie 80 leiligheter i Kristiansand. Nå driver han stort i eiendom sammen med Sørlandschips-gründer Rune Iversen og investor Per Arne Kjøstvedt.

Publisert Sist oppdatert

Som 18-åring tok Arild Skeie opp et lån på 10 millioner kroner og kjøpte 23 leiligheter i Kristiansand. Selgerne var Rune Iversen, en av de fire opprinnelige gründerne av Sørlandschips, og Per Arne Kjøstvedt. Sistnevnte er også gründer, og slo seg opp på agentur for hvitevarer.

Dette eiendomskjøpet skulle vise seg å bli til et nært samarbeid. Før Skeie ble siviløkonom fra Universitetet i Agder, eide han på det meste 80 leiligheter. Iversen og Kjøstvedt hjalp ham med å få lån. Senere spurte duoen om Skeie ville være med på felles eiendomsinvesteringer, og siden 2011 har de drevet Oksøy Eiendom sammen. Selskapet har nå i overkant av 100.000 kvadratmeter i porteføljen. Leieinntektene er på ca. 85 millioner kroner.

– Iversen og Kjøstvedt har vært veldig viktige for meg. Jeg måtte riktignok selge bilen for å kjøpe en første eiendommen, men jeg hadde ikke fått opp en så stor eiendomsvirksomhet i studietiden uten dem, sier Skeie.

Han drev denne eiendomsvirksomheten sammen med en venn. Sammen kjøpte de boliger, som de selv pusset opp.

Oksøy Eiendom har nå eiendomsverdier i overkant av 1,5 milliarder kroner, og de er på jakt etter mer.

– Vi er aktive, og har absolutt ambisjoner. Det skjer mye spennende i Kristiansand, spesielt i sentrum, sier Skeie.

Sammen med Gumpen-familien har Oksøy Eiendom kjøpt Frøylandsgården i Markens gate 35 for drøyt 100 millioner kroner. Fra før samarbeider de om Kvartal 1 i Tordenskiolds gate 12 ved Slottet Shopping. Der blir det opptil 120 leiligheter med et stort gårdsrom i tillegg til utadrettet virksomhet.

Oksøy Eiendom utvikler og selger 50-60 leiligheter i året. Blant de pågående prosjektene er Gimleveien 28. Dette ligger på Nedre Lund, og prisene er i øvre prisklasse.

– Snittprisen er på 80.000 kroner per kvadratmeter, noe som er høyt i Kristiansand. Så langt har vi solgt 14 av 26 leiligheter, forteller Skeie.

Powered by Labrador CMS