Utvikling:

8.860 KVM: Det foreslåtte tiltaket vil øke bygningenes areal til 8.860 kvadratmeter.

Edgar Haugen vil bygge på Ragdes hovedkontor

Ragde Eiendom er i vekst, og har behov for å øke kontorkapasiteten.

Publisert

På vegne av Edgar Haugen-selskapet Ragde Eiendom har Odin Prosjektering bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Gladengveien 3B på Ensjø i Oslo øst. Eksisterende bygg er et kontorbygg fra to ulike epoker satt sammen i en «T-form».

Bygget består av en hovedfløy i seks etasjer pluss kjeller og to mindre fløyer i tre etasjer samt kjeller. Bygningens totale bruksareal er på 7.310 kvadratmeter.
Bygget omfatter Ragde Eiendoms hovedkontor, mens resten av etasjene er utleid til ulike aktører, herunder bl.a. legesenter og Kongsskogen vgs.

På eiendommens østre del er det et parkeringsanlegg, som ivaretar eiendommens parkeringskapasitet. Ellers på eiendommen er det en vaskehall med adkomst fra sørvest.

Eksisterende bygningsmasse på eiendommen skal videreføres. Tiltaket innebærer et påbygg med to etasjer over eksisterende byggs hovedfløy.

– Ensjøområdet transformeres, og det er lagt opp til en svært høy andel boliger. Det vil være behov for kontor- / næringsareal på Ensjø for å ha en god sammensetning av arealbruksformål, slik at man oppnår en variert bruk av området gjennom døgnet. En transformasjon av eksisterende bygning til boligformål vil ikke være aktuelt da bygningsmassen er godt tilpasset bruken, og dårlig egnet til boligformål, skriver Odin Prosjektering i henvendelsen til PBE.

Odin Prosjektering påpeker at Ragde Eiendom er i vekst, og har behov for å øke kontorkapasiteten. Dette kan altså gjøres gjennom et toetasjes påbygg.

Multiconsult har undersøkt konstruksjonssikkerhet / bygningsfysikk, og det er konkludert med at tiltaket er gjennomførbart. Fra et miljøperspektiv vil det være en mer bærekraftig løsning å legge til rette for påbygg / rehabilitering fremfor riving og nybygg som gjeldende reguleringsplan fra 2007 legger opp til.

– Prosjektet vil bygge oppunder utviklingen av Ensjø, som et prioritert stasjonsnært område i Oslo, der det forventes høy arealutnyttelse. Bygget inneholder i dag ca. 350 arbeidsplasser, og med den foreslåtte utvidelsen vil det øke til ca. 400 arbeidsplasser. Tiltaket vil bidra til at Ensjø kan bestå som et flerfunksjonelt byområde, fremgår det av henvendelsen til PBE.

Det foreslåtte tiltaket vil øke bygningenes areal fra 7.310 til 8.860 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS