HOTELL: Slik kan det planlagte sentrumshotellet i Storgata bli. Ill.: LINK Arkitektur
HOTELL: Slik kan det planlagte sentrumshotellet i Storgata bli. Ill.: LINK Arkitektur

Driveren er på plass, nå må hotellet bygges

Familiene Fjeld, Holth og Rimfeldt er blant distriktets største næringslivsaktører. Snart går de i gang med å bygge et konferansehotell midt i byen.

Publisert

Planene om sentrumshotell med små kinosaler og konferansefasiliteter i Byparken langs Storgata har vært kjent, og blitt grundig debattert, lenge. Eiendomsutviklerne mener det vil øke aktiviteten og folkelivet Kongsvinger – og gjøre byen mer attraktiv som konferanseby og reisemål.

I fjor ble formannskapet i Elverum orientert om planene og politikerne sa etterhvert ja til planprosessen for å vurdere konsekvensene. Utviklerne har allerede inngått en driveravtale.

LES OGSÅ: Sikret seg byens eneste hotell

– Vi spurte politisk og administrativ ledelse om hva kan vi i fellesskap bidra med for å gjøre Kongsvinger sentrum mer attraktivt for fastboende, næringslivet og tilreisende. Svaret var et sentrumshotell med gode konferansefasiliteter og små kinosaler. Vi opplever at veldig mange i Kongsvinger ser et stort behov for et nytt og moderne sentrumshotell, sa Karl Erik Rimfeldt i Rimfeldt Eiendom og Kjell Bjarte Kvinge i Ø.M Fjeld den gangen.

De trakk blant annet frem nærheten til Gardermoen og Oslo kombinert med en by og en region som kan tilby noe ekstra. Planen de presenterte viste 140 hotellrom i sju etasjer, restaurant og en parkeringskjeller. Det to etasjer høye kino- og konferansebygget ved siden av har to kinosaler med henholdsvis 100 og 85 plasser på grunnplan og konferansesaler og møteromssenter i andre.

– Reguleringsplanprosessen starter trolig over sommeren, men det er for tidlig å gi en god prognose for byggestart og ferdigstillelse. Først må det vedtas en reguleringsplan og deretter må det gis en rammetillatelse. Reguleringsprosessen alene kan ta et par år, påpeker Karl Erik Rimfeldt i Rimfeldt Eiendom nå.

LES OGSÅ: Nok en utvidelse av hotellet

Han sier det også er for tidlig å fastslå antall rom, men at foreløpige skisser viser 140 rom.

– Dette kan endre seg i løpet av konseptutviklingsprosessen. Kommunen er interessert i å integrere flere kinosaler i prosjektet, som også vil egne seg godt til teater- og konferansescener. Dermed kan det fungere som et kulturhus også. Kongsvinger har ikke et sentrumshotell fra før, så målet er å skape en storstue for lokalbefolkningen i tillegg til et naturlig og godt sted å bo når man besøker byen. Kurs- og konferansemarkedet i regionen vil endelig også få en arena når vi åpner, poengterer Rimfeldt.

Hva herligheten kommer til å koste er ikke klart ennå, men Rimfeldt er fornøyd med å ha fått driveren på plass.

– Vi har skrevet en avtale med Unike Hoteller. Adm. dir. Morten Christensen har gjort et godt inntrykk på oss og vi gleder oss til å ta fatt på de ulike prosessene over sommeren, sier han.

FaktaDisse tre familiene står bak hotellplanene:Karl Erik Rimfeldt er sønn av Karl Ragnar Rimfeldt som grunnla Plantasjen i 1986 og solgte det for over 500 millioner kroner i 2001.Entreprenørselskapet Ø.M. Fjeld er bygd opp av far og sønn Øivind Martin og Tor Øyvind Fjeld.Familieselskapet Gunnar Holth Grusforretning eies og drives av andre generasjon Holth, og eierskapet er fordelt mellom andre og tredje generasjon.