Dette kan bli asylmottak

Publisert Sist oppdatert

– Det er akutt behov for raskt å få etablert nye asylmottak. For å sikre at asylsøkere får tak over hodet i vinter vil UDI bygge om kontorbygget i Phillip Pedersens vei 20 til midlertidig akuttmottak, skriver viseadministrerende direktør Kjetil Krutnes i Oslo Areal i en e-post til Budstikka.

Philip Pedersens vei 20 ligger godt synlig rett ved E18 på Lysaker. 

Les også: Soppen, Epleskrotten og Likkista

– Oslo Areal ser sitt samfunnsansvar som eiendomsbesitter og vil bidra i denne akuttsituasjonen. Selv om vi gjerne skulle fått inn en mer langsiktig leietager, så er vi glad for bidra i denne vanskelige situasjonen der man ikke klarer å skaffe flyktninger tak over hodet, skriver Kjetil Krutnes.

Les også: UDI-avtale til Norwegian Property

Les også: Enklere å etablere asylmottak

Hvis det blir en avtale mellom UDI og Oslo Areal, skal det være snakk om en leieperiode på to år. Fra før er arealledigheten på Lysaker svært høy.

– Vi har ingen som kan svare på spørsmål om etableringen av et asylmottak her nå, svarer presserådgiver i UDI, Kristian Nicolai Stakset-Gundersen i en e-post til Budstikka.

Tidligere er det kjent at Andenæs Eiendom vurderer å tilby et kontorbygg på Stabekk til asylmottak. Det ligger dermed an til at det kan bli tett med asylmottak i området, da det kun er et par minutters kjøreavstand mellom Stabekk og Lysaker.

Les også: – Flyktningestrømmen er gull verdt for alle i eiendom

 

Powered by Labrador CMS