Aktuelt:

ALTERNATIV: Geir Atle Bores Fundingpartner opplever at flere aktører ser seg om etter alternative finansieringskilder når finansieringsmarkedet blir urolig.

Crowdfunding har passert 1 milliard i eiendomslån

Den voldsomme veksten innen crowdfunding av eiendom fortsetter-

Publisert

Det viser tall fra Norwegian Crowdfunding Association (NCA) per tredje kvartal. Totalt ble det lånt ut 1,721 milliarder kroner gjennom crowdfunding i årets tre første kvartal, noe som utgjør 87 prosent av de totale volumene for 2021. I tredje kvartal ble det lånt ut 569 millioner kroner, noe som utgjør en vekst på 11,5 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Det er lån til eiendom som er det største segmentet innenfor crowdfunding, ifølge NCA står eiendom for to tredjedeler av volumene så langt i år og området vokser raskt. Sammenlignet med tredje kvartal var veksten i eiendomslån gjennom crowdfunding 26,9 prosent.

I årets ni første måneder har lån til eiendom gjennom crowdfunding passert 1 milliard kroner (1,025 milliarder kroner) fordelt på rett over 300 kampanjer.

Det er blitt et langt mer krevende finansieringsmarked for eiendom de seneste månedene, noe også crowdfunding-selskapene merker på henvendelser fra selskaper som vil låne penger.

– Mange aktører ser seg om etter alternative finansieringskilder enn banken nå, sier Geir Atle Bore, daglig leder i FundingPartner.

FundingPartner har alene stått for om lag 550 millioner av finansieringen, noe som er en vekst på 100 prosent sammenlignet med i fjor.

– Vi har klart å tiltrekke oss stadig flere dyktige og profesjonelle utbyggere, som ser fordelene ved å ha en mer fleksibel finansiering. Det har gjort at vi har klart å øke utlånene. Samtidig har vi kun hatt et mislighold så langt i 2022, hvor lånet senere har blitt innkrevet i sin helhet, så kvaliteten har vært god, sier Bore

Powered by Labrador CMS