VAR UTE: Castellum-sjef Henrik Saxborn er plutselig med i kampen om Entra igjen etter å ha kjøpt seg opp til 18,2 prosent.
VAR UTE: Castellum-sjef Henrik Saxborn er plutselig med i kampen om Entra igjen etter å ha kjøpt seg opp til 18,2 prosent.

Castellum på banen igjen i Entra

Castellum har kjøpt hele SBBs aksjepost i Entra og har nå 18,2 prosent av aksjene i selskapet.

Publisert

Mens SBB og Castellum utkjempet en knallhard kamp om Entra, kjøpte Erik Selins eiendomsselskap Balder seg opp til en eierandel på 29,99 prosent i det børsnoterte selskapet. Dermed måtte både SBB og Castellum innse at slaget var tapt og begge aktørene trakk sine bud på Entra.

Men mandag ble det tatt en ny vending i sagen om Entra. Da kastet SBB kortene ved å selge alle sine aksjer i Entra for 3,139 milliarder kroner, tilsvarende en kurs på 210 kroner per aksje. «Salget gir en avkastning på 10 prosent gjennom eietiden, noe som tilsvarer en annualisert avkastning på 20 prosent», skriver SBB i en børsmelding.

– Med dette salget, setter vi en sluttstrek for SBBs interesse i Entra, og jeg må slå fast at sluttresultatet ikke var det vi forventet. Men det føles godt at vi har oppnådd avkastning selv på dealer som ikke har gått vår vei, og salget gir oss flere muligheter til å fokusere på boliger og eldrehjem, sier Ilija Batljan, CEO og gründer i SBB.

SBB velger også å droppe den planlagte sekundærnoteringen på Oslo Børs.

Samtidig melder Castellum at det er de som har kjøpt eierposten på 8,28 prosent. Etter kjøpet eier det svenske eiendomsselskapet 33,17 millioner aksjer i Entra. Det tilsvarer 18,2 prosent av aksjene og stemmene i selskapet.

Entra er en god investering i form av en unik eiendomsportefølje med høy kvalitet og god geografisk eksponering, en svært interessant prosjektportefølje, et stort innslag av offentlige kunder og en sunn balanse. Dermed finnes alle forutsetninger for å skape vekst fremover, sier Castellum-sjef Henrik Saxborn i en pressemelding.