Bolig:

24 LEILIGHETER: Skissen fra mulighetsstudien viser 24 leiligheter i tillegg til fellesarealer.

Carl Erik Krefting vil bygge om låve og fjøs til boliger

Carucel Eiendom AS og Morgenstjernen AS ønsker å innrede boliger i en låve i Bærum – uten å endre låvens karakter.

Publisert

– Låven inkludert fjøsdelen på Nordre Nes gård ønskes bygget om til boliger. Det skal bygges et hus inne i huset, slik at mest mulig av eksteriøret framstår som opprinnelig. Leilighetene skal utformes slik at de i størst mulig grad tilpasses eksisterende bygningsstruktur, skriver ansvarlig søker LOF arkitekter i henvendelsen til plan- og bygningsetaten i Bærum.

Bak henvendelsen står Nes Nordre gård Neslia AS, som eies 50/50 av Carl Erik Krefting-selskapet Carucel Eiendom AS og Morgenstjernen AS (Eirik Daniel Hansen).

Nordre Nes gård ligger eksponert på en høyde mellom Øverlandselva og Dælivannet i Bærum. Tunet på gården består av 4 bygninger, som sammen danner et firkanttun; et laftet og panelt våningshus i 1,5 etasje, et panelt bryggerhus/drengestue i en etasje, en panelt låve/fjøs i bindingsverk og mur og et laftet stabbur.

Utover kårstua, som er leid ut til boligformål, er bygningene på gården leid ut til ulike kommersielle eller ideelle formål. Prosjekt for å innrede våningshuset til spesialboliger er under utarbeidelse, og er sendt til kulturminnemyndighetene til forhåndsuttalelse.

Låven, som ble oppført i 1931, er ikke registrert i SEFRAK (Sekretariatet For Registrering Av Faste Kulturminne i Noreg), men er en del av et kulturmiljø som skal bevares.

Dagens bruk av låven er sammensatt. I øverste etasje er det kontorer, mens resten av bygningen benyttes til lager, snekkerverksted og øvingslokaler.

Skisser som er vedlagt anmodningen, hører til en mulighetsstudie, som ikke tar stilling til boform, herunder assistert boform, ordinære boliger eller en kombinasjon av tilrettelagte og ordinære boliger.

– Integrering av omsorgsboliger i vanlige bomiljøer er et nasjonalt mål. Vi vurderer at låven bør utvikles som et mixed-living type prosjekt, som tilbyr boliger til både mennesker med behov for omsorg og funksjonsfriske mennesker. Sammensetningen av boliger skal justeres i løpet av prosjekteringsprosessen etter at premisser og boform er avklart og i samråd med kommunen, heter det i henvendelsen til plan- og bygningsetaten.

Skissen viser 24 leiligheter i tillegg til fellesarealer (deriblant øvingsrom).

Powered by Labrador CMS