VINNER: Arkitektene bak Scandic Lillestrøm har fått pris av kommunen. Juryen fremhever særlig Restaurant Bruket og dens lokale forankring.
VINNER: Arkitektene bak Scandic Lillestrøm har fått pris av kommunen. Juryen fremhever særlig Restaurant Bruket og dens lokale forankring.

Byutviklingspris til hotellarkitekter

Skedsmo kommunes arkitektur- og byutviklingspris 2019 går til arkitekteselskapene Landskaperiet, LPO arkitekter og Riss.

Publisert Sist oppdatert

De får den for kvalitet i utførelse og vellykket samspill mellom uterom, arkitektur og interiør for Scandic Lillestrøm og tilliggende offentlig rom, ifølge en pressemelding.

– Dette er en fantastisk anerkjennelse. Da vi åpnet i fjor ønsket vi å tilby et urbant hotell med en sterk lokal tilhørighet. Vår ambisjon er å være en møteplass for lokalbefolkningen så vel som for hotellgjester. Vi ønsker å gjenspeile byen og folkene som bor her, og det er derfor spesielt hyggelig at nettopp dette fremheves i juryens begrunnelse, sier fungerende hotelldirektør Benjamin Schofield.

Juryen fremhever Restaurant Bruket og dens lokale forankring og legger særlig vekt på at tilgangen representerer et fullverdig serveringstilbud som inviterer til byliv for hele byes befolkning. De trekker også frem at interiøret er spesialdesignet av interiørarkitektene i Riss og spiller på Lillestrøms industri- og håndverkshistorie.

– Helt siden åpningen av hotellet har vi fokusert mye på å gjøre oss kjent med lokalmiljøet og gjøre forskjellige aktiviteter i nærområdet. Vi er blant annet med på å arrangere «Den lille matfestivalen» sammen med andre lokale aktører, sier Schofield.