GIR GASS: Finn Haugan og Eirik Jacobsen inntar styringen av Borg Forvaltning og er klar for storsatsing i Oslo og på Østlandet.
GIR GASS: Finn Haugan og Eirik Jacobsen inntar styringen av Borg Forvaltning og er klar for storsatsing i Oslo og på Østlandet.

Borg Forvaltning klar for fullskala forvaltning i Oslo-området

Med tidligere banksjef Finn Haugan som styreleder og Eiendomsmegler 1-toppen Eirik Jacobsen som sjef, skal trønderske Borg Forvaltning bygge opp et komplett eiendomshus i Oslo med forvaltning, rådgivning, næringsmegling og prosjektledelse.

Publisert Sist oppdatert

Det var i 2015 at Borg Forvaltning ble etablert av de trønderske selskapene Lord Eiendom og Kolvik Invest. I løpet av få år bygde selskapet seg opp til å kunne tilby et fullskala tjenestesortiment innenfor forvaltning, megling og eiendomsdrift i Trondheim-området, samt med noe forvaltning i Oslo.

Nå har Borg Forvaltning hentet inn den tidligere toppsjefen i Sparebank 1 SMN, Finn Haugan, som ny styreleder og Eirik Jacobsen som ny daglig leder. Jacobsen har vært i Eiendomsmegler 1 i over 22 år, senest som salgsdirektør. Han begynner som daglig leder i Borg Forvaltning i slutten av september.

– Det neste steget vi skal ta nå, er å satse i Oslo-markedet. Vi har en avdeling for forvaltning i Oslo, men skal nå bygge et fullskala sortiment i hele verdikjeden som skal tilbys kunder i Oslo og østlandsområdet. Det blir forvaltning rådgivning, megling og prosjektledelse. Nå går vi i gang med en god del rekruttering til Oslo-satsingen, sier Jacobsen til Estate Nyheter.

Finn Haugan takket ja til å bli styreleder i Borg Forvaltning da Kent Thomas Hågenstad Ranum ville satse på politikken og trakk seg som styreleder.

– Det er et seriøst selskap med seriøse mennesker. Jeg kjenner Eirik Jacobsen som en veldig dyktig mann etter flere år i Sparebank 1 SMN, og Borg Forvaltning er et selskap som har imponert meg, sier Haugan.

– Kan du si noe om hva du vil gjøre med selskapet?

– Nei, det er altfor tidlig. Jeg må få lov til å bli litt bedre kjent med selskapet, sier den påtroppende styrelederen.

Ved utgangen av 2021 hadde Borg Forvaltning rundt 1 million kvadratmeter eiendom under forvaltning fordelt på 100 eiendommer og 40-50 kunder. Selskapet ledet også utbyggingsprosjekter med til sammen 1,5 milliarder kroner i verdi i fjor. Blant referansecasene er Porsche-senteret i Trondheim og Pareto og Dolphins prosjekt på Billingstadsletta, som ble kjøpt fra Floberg Holding. I forbindelse med byggingen av Porsche-eiendommen i Vestre Rosten 73 sto Borg Forvaltning for utvikling, prosjektledelse, utleie og transaksjonsrådgivning. Borg Forvaltning står for drift, økonomisk, teknisk og kommersiell forvaltning av Billingstadsletta-eiendommene.

Powered by Labrador CMS