FLERE KJØP: Gründer og CEO i Bo Coliving, Johan Rasting, forventer å kunne annonsere flere kjøp i tiden som kommer.
FLERE KJØP: Gründer og CEO i Bo Coliving, Johan Rasting, forventer å kunne annonsere flere kjøp i tiden som kommer.

Bo Coliving kjøper Steinan Studentby i Trondheim

Selskapet anser at 10.000 studentboliger i 2026 er innen rekkevidde.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble det kjent at studentboligselskapet Bo Coliving kjøper Steinan Studentby i Trondheim med 218 sengeplasser fordelt på 102 leiligheter. Selgere er Fredensborg Bolig AS og Bolig Norge AS.

Arctic Securities har bistått som finansiell rådgiver i transaksjonen. 

Tidligere i år kjøpte Heitman ca. 95 prosent av Bo Coliving, og Steinan Studentby er den første eiendomsanskaffelsen selskapet gjør etter de nye eierne er på plass. Gründer og CEO i Bo Coliving, Johan Rasting, forventer å kunne annonsere flere kjøp i tiden som kommer.

Steinan Studentby.
Steinan Studentby.

– Vår ambisjon har hele veien vært å være en profesjonell tilbyder av gode hjem til studenter over hele landet, og med Steinan Studentby som en del av Bo Coliving-plattformen er vi enda nærmere ambisjonen om 10.000 studentboliger over hele landet innen 2026, sier Rasting.

Tidligere i oktober uttalte Rasting at Bo Coliving i tredje kvartal har fått budaksept på eiendom for godt over 500 millioner kroner i flere norske byer, og at selskapet regner med å kjøpe eiendommer for minst en milliard kroner innen årets slutt.

– Heitman, med sin erfaring og tilgang på kapital, bidrar til å styrke og videreutvikle selskapet og plattformen, og tilby studentboliger av høy standard, sier Rasting.

Caleb Mercer er Managing Director for europeiske eiendomsinvesteringer i Heitman, og også han indikerer flere kjøp på horisonten.

– Slik vi ser det er Europa et svært attraktivt marked for investeringer i studentboliger. Driverne for etterspørsel i markedet, kombinert med dybden av vår erfaring, mener vi er et solid utgangspunkt for videre vekst i porteføljen i Bo Coliving, sier han.

– Da vi kjøpte Bo Coliving i mars var fokuset vårt på å utvikle en høykvalitets studentboligplattform i et svært fragmentert marked, og på denne måten dekke et behov for både studenter og studiesteder. Dagens kunngjøring om kjøpet av Steinan Studentby er et steg videre i denne retningen, og vi ser frem til den videre utviklingen, sier Mercer.

Bo Coliving eier, utvikler og drifter eiendommer skreddersydd for coliving og studenter i 13 norske byer. Fra før består porteføljen av ca. 1.500 rom fordelt på 52 eiendommer, blant annet 17 eiendommer med 400 rom i Trondheim som ble kjøpt av Stiftsstaden Bolig i februar 2022. Kjøpet av Steinan Studentby bidrar til å styrke selskapets posisjon i byen, og Rasting er tydelig på at en profesjonalisering av det private studentboligmarkedet kommer både studenter og studiesteder til gode.

– Det finnes noen få større tilbydere av private studentboliger, men utover oss og studentboligene som samskipnadene tilbyr er boligmarkedet for studenter både uforutsigbart og uoversiktlig. Samarbeidet vårt med Heitman går over all forventning og jeg er trygg på at vi fremover kan tilby gode hjem til enda flere studenter, i flere enn de 13 byene hvor vi er til stede i dag, sier Rasting.

Powered by Labrador CMS