VENTER PRISVEKST: Jørgen Rostad i Eiendomsmegler 1.

Beste salgsmåned hittil i år i Trondheim

Men frykter prisvekst til høsten.

Publisert Sist oppdatert

– Vi oppnådde vårt beste salgsmåned hittil i år med hele 88 salg i mai. Nok en gang har det blitt solgt og lansert mer i Trondheim enn i alle de andre storbyene i Norge, sier Jørgen Rostad som er leder for nybygg i EiendomsMegler 1 Midt-Norge.

Etter en rolig start på måneden tok salget betydelig fart i siste halvdel, ifølge pressemeldingen.

– Markedet fungerer fortsatt svært godt, spesielt når det tilføres nye prosjekter. Likevel er det stor spenning knyttet til høsten og hvordan markedet vil reagere på ytterligere renteøkninger- Vi tror at dersom byggekostnadene fortsetter å øke, vil det føre til at flere prosjekter ikke realiseres, og det vil begrense det allerede svake tilbudet, , påpeker han.

Dette vil sannsynligvis resultere i ytterligere prisvekst i de kommende årene, mer eller mindre uavhengig av rentenivået.

Uendrede priser

Det var fortsatt god aktivitet i boligmarkedet i mai, selv om fasiten fra Rostad viser at prisene praktisk talt var uendret fra april til mai:

+0,1 prosent nominelt/-0,7 prosent sesongjustert)

– Boligmarkedet har så langt i år vært preget av at det har vært relativt få boliger til salgs. Etter påske og inn i mai har det vært et taktskifte, med flere boliger i markedet. Mange av disse er solgt, men flere har også blitt liggende - 745 annonserte kontra 606 solgte, sier han.

For dem som er på boligjakt er dette positive nyheter da valgmulighetene blir flere enn tidligere i vår, mens for selger kan det bli mer krevende å måtte konkurrere mot andre boliger når visning og budrunde skal gjennomføres.

– Vi ser dessuten et mer voksende skille mellom boligene «alle ønsker seg» og de boligene som blir ansett å ha mangler i forhold til prisantydning. Sistnevnte kan oppleve både én og to visninger ekstra – og gjerne flere runder med prisjustering, slutter han.

Nyboligmarkedet totalt

Oppsummeringen av mai i totalt volum på tvers av meglerforetak viser at det ble solgt 162 boliger i Trondheim i mai. Det er 10 prosent høyere enn gjennomsnittet per måned de seneste halve året.

Gjennomsnittsprisen per kvadratmeter var 76.700 kroner, og det ble solgt flest to- og treroms leiligheter.

• 212 enheter ble lansert i mai, mot 201 i april, 27 i mars, 2 i februar, og 63 enheter i januar.

• Flest enheter lansert i Saupstad Torg Bygg D.

• Høyest kvadratmeterpris hadde Steinan Park Bygg B og L8 Lilleby

Sentio gjennomførte på oppdrag fra SpareBank 1 SMN en forbrukerundersøkelse i mai, hvor bla. 47 prosent av respondentene i Trondheim svarte at de trodde på prisvekst det neste året. Dette understøtter at folk flest fortsatt har god tillit til boligmarkedet i regionen.

Powered by Labrador CMS