SULTEN: Erik Selins Balder vil ha hele Entra.
SULTEN: Erik Selins Balder vil ha hele Entra.

Balder med bud på Entra

Fastighets AB Balder har kjøpt seg over budplikten i Entra og byr 202,50 kroner per aksje.

Publisert Sist oppdatert

Det var i en børsmelding tirsdag ettermiddag at Erik Selin ferskeste trekk i kampen om Entra ble kjent. Selins eiendomsselskap Fastighets AB Balder kjøpte tirsdag 610.059 aksjer i Entra og kom dermed opp i en eierandel på 33,67 prosent av aksjene i det børsnoterte selskapet. Kjøpet innebærer at Balder har kommet over grensen for budplikt og selskapet vil derfor legge inn et bud på alle aksjene i Entra. Budprisen blir 202,50 kroner per aksje, noe som tilsvarer den høyeste kursen Balder har betalt for aksjene de siste seks månedene.

Det er imidlertid en annen svensk eiendomsmilliardær som sitter med nøkkelen til hva som skjer med Entra. Ruther Arnhults børsnoterte eiendomsselskap Castellum eier også rundt 30 prosent av aksjene i Entra, og Selin er avhengig av at Castellum selger for at Balder skal få full kontroll over det norske eiendomsselskapet.

I fjor var også Ilija Batljans eiendomsselskap SBB med i kampen om Entra, men selskpet ga seg da det var klart at de ikke fikk gjennomslag for sitt bud på selskapet.

Erik Selin har i løpet av kort tid gjort seg bemerket i det norske eiendomsmarkedet. Balder er gjennom eierskapet på 80 prosent i Trondheim-baserte Bolig Norge AS blant de største boligutviklerne i Norge. Balder har også kjøpt 50 prosent av Anthon B Nilsen Eiendom og sto for årets største deal i Norge da de la 9 milliarder kroner på bordet for Asset Buyout Partners, selskapet som har spesialisert seg på olje- og industrieiendommer.

Powered by Labrador CMS