BETYDELIG VEKST: Sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos konstaterer en solid prisvekst hittil i år.

Kraftig prisvekst for Obos-boliger

Og nå kommer det et vårslepp i boligmarkedet, sier sjeføkonom.

Publisert Sist oppdatert

Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo steg 2,3 prosent fra februar til mars i år. På landsbasis gikk prisene opp med 2 prosent.

Prisveksten i Oslo er godt over gjennomsnittet. I snitt har prisene i Oslo økt 1,2 prosent i mars i perioden 2004-2023. Men tallene kan ha blitt påvirket av påsken. I år ble det solgt færre boliger i mars.

– Obos-prisene pleier å stige i mars, og det gjorde de i år også. Økningen var sterkere enn det historiske snittet for mars. Vi kan dermed konstatere at 2024 har startet med betydelig vekst i boligprisene, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos i en pressemelding.

Den sterke oppgangen nå kommer etter et fall i fjor. Derfor er årsveksten foreløpig moderat. De tolv siste månedene har prisene i Oslo steget med 1,8 prosent. På landsbasis er prisene i perioden opp 2,3 prosent. Det er et stykke under den generelle prisveksten, følgelig har det vært en realprisnedgang.

80.000 kroner per m2

En gjennomsnittlig Obos-bolig i Oslo er nå på 80.186 kroner per kvadratmeter. Landsgjennomsnittet ligger på 69.149 kroner.

Om det var færre boligsalg i mars, kan det bli langt flere boliger å velge imellom utover våren.

– Vi kan vente ett til to rentekutt, reallønnsvekst og godt arbeidsmarked. Samtidig tror flere husholdninger at boligprisene skal stige framover. Hvor sterk prisveksten blir, vil avhenge av boligtilbudet. Jokeren er om det kommer et stort vårslipp av bruktboliger. Det kan bremse prisveksten fram mot sommeren. 

– Utover høsten tror vi prisutviklingen blir sterkere enn normalt. Det vil si at prisene stiger sesongjustert, i hvert fall hvis det første rentekuttet kommer i september, sier Monsvold.

Kan avvike

Eiendom Norge offentliggjør marstallene torsdag 5. april kl 11.00. De kan avvike en del fra Obos-tallene. Obos står for om lag 25 prosent av bruktboligomstningen i Oslo.

I februar steg Obos-prisene med 1,4 prosent på landsbasis og med 1,6 prosent i Oslo.

Powered by Labrador CMS