Obos: Tror boligprisene stiger med 3 prosent i Oslo

Oppgangen i Oslo blir en god del sterkere enn i resten av landet, 

Publisert Sist oppdatert

Februartallene for Obos viser at brukte Obos-boliger i Oslo steg 1,6 prosent fra januar til februar i år. På landsbasis gikk prisene opp med 1,4 prosent.

– Obos-prisene pleier å stige i februar. Økningen var likevel litt svakere enn snittet for februar de ti siste årene. Sett i lys av økte renter og en del bruktboliger til salgs, var den moderate prisveksten som ventet, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos i en pressemelding fredag.

I årene 2014-2023 steg prisene i Oslo med gjennomsnittlig 2,2 prosent i februar. 

De tolv siste månedene er oppgangen i Oslo moderate 0,6 prosent. På landsbasis har prisene i perioden steget med 1,4 prosent. En gjennomsnittlig Obos-leilighet i Oslo koster nå 78.376 kroner. På landsbasis er snittprisen 67.788 kroner.

Rentetoppen er nådd

– Vi ser tegn til et stemningsskifte i boligmarkedet ved at flere forventer økning i boligprisene. Det må ses i lys av signaler fra Norges Bank om at rentetoppen er nådd og at det kan bli rentekutt i løpet av høsten, sier Monsvold.

Obos venter nå økt etterspørsel etter boliger og sterkere prisvekst enn vanlig når vi nærmer oss sommeren og særlig i andre halvår. Det er utsikter til god lønnsvekst, og det ferdigstilles få nye boliger, særlig i Oslo. 

– Vi anslår at boligprisene vil stige med tre prosent i Oslo og en prosent på landsbasis fra desember 2023 til desember 2024. Men vi utelukker ikke at prisveksten kan bli noe sterkere enn dette, særlig hvis vi får et rentekutt allerede i september, sier Monsvold.

Godt over prisantydning

Adm. direktør Hans Anders Skjølberg i Obos Eiendomsforvaltning tror det kan gå mot en god vår.

– Mange av boligene vi har fått inn på nyåret selger godt over prisantydning og oppdragsinngangen er økt med 15 prosent sammenlignet med februar i fjor. Vi venter stor aktivitet i mars og kan får et klassisk vårslipp over påske.

Obos skriver i meldingen at det ble omsatt boliger i februar i år enn i februar 2023. På den annen side var omsetningen i februar i fjor rekordlav. Målt mot snittet for februar i årene 2016-2023 var omsetningen litt lavere.

Sjelden representative

Obos-prisene er sjelden representative for tallene som Eiendom Norge kommer med. Obos dekker 25 prosent av bruktboligmarkedet i Oslo.

Februartallene til Eiendom Norge presenteres tirsdag 5. mars kl 11. Januartallene var ganske like. Obos-prisene steg i januar med 4,2 prosent på landsbasis og med 3,6 prosent i Oslo.

Januartallene fra Eiendom Norge viste en total oppgang på 3,4 prosent.

Powered by Labrador CMS