Cort Adelers gate 33 har fått tyske eiere. Illustrasjon Mellbye Arkitekter.

Windfeldt med storsalg i Vika

Lars Windfeldts Winta Eiendom har solgt Cort Adelers gate 33 til tyske DEKA for en eiendomsverdi på ca. 730 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Timing i eiendom er avgjørende, sa Lars Windfeldt da han fortalte om sin investeringsfilosofi på et eiendomsseminar høsten 2011.

Det var et ca. halvt år etter at hans Winta Eiendom hadde kjøpt Cort Adelers gate 33 i Vika for 122 millioner kroner. Siden har han totalrehabilitert og bygd på eiendommen til et toppklasse CBD-bygg, og hanket inn advokatfirmaet SANDS (Steenstrup Stordrange) som leietaker. Nå mener altså Windfeldt at timingen er rett for å selge eiendommen.

Det er det tyske forvaltningsselskapet Deka Immobilien som kjøper Cort Adelers gate 33. Deka har tidligere gjort seg bemerket med å kjøpe Stortingsgaten 6 av Norwegian Property og Bekkestua senter.

Cort Adelers gate 33 har et samlet areal på 8191 kvadratmeter, inkludert et parkeringsareal på 1882 kvadratmeter. Brutto årlige leieinntekter er estimert til 28,4 millioner kroner i 2018. SANDS har 12 år igjen av leiekontrakten i bygget som har BREEAM NOR Very Good-sertifisering. Deka Immobilien betaler 77 millioner euro for eiendommen, noe som tilsvarer ca. 730 millioner kroner.

Det er Akershus Eiendom som har vært Winta Eiendoms rådgiver i forbindelse med salget. Advokatfirmaet BA-HR har vært juridisk rådgiver for selger. CBRE har vært Dekas rådgiver i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS