Det er ikke ofte eiendommene i Karl Johans gate kommer for salg. Nå har Wahl Eiendom sikret seg en av de. (Foto.: Google Street View)
Det er ikke ofte eiendommene i Karl Johans gate kommer for salg. Nå har Wahl Eiendom sikret seg en av de. (Foto.: Google Street View)

Wahl kjøper i Karl Johans gate

Wahl Eiendom har kjøpt eiendommen Karl Johans gate 17.

Publisert

Eiendommen, som ble bygd på 1850-tallet, har vært eid av etterkommerne etter Johann Friedrich Carl Møllhausen helt siden Møllhausen bakeri og konditori startet opp for 160 år siden. I dag huser Karl Johans gate 17 blant annet puben og restauranthuset The Scotsman. Eiendommen er på 2600 kvadratmeter fordelt på seks etasjer.

– Wahl Eiendom har over lang tid søkt etter flere eiendommer sentralt i Oslo og er veldig glade over å få anledning til å kjøpe en så flott eiendom. Dette er et bygg med mye historie, beliggende i byens mest trafikkerte handlegate. Vi synes området har hatt en spennende utvikling de seneste årene og ser frem til å bidra til å utvikle Karl Johans gate videre, sier styreleder Camilla Wahl i Wahl Eiendom.

Wahl Eiendom oppgir ikke hva kjøpesummen er eller størrelsen på leieinntektene. Men eierselskapet AS Karl Johans gate 17 hadde leieinntekter på nesten 7,9 millioner kroner i 2016. Det er grunn til å tro at yielden er blant de skarpeste i markedet, med den sentrale beliggenheten og potensiell oppside i leieprisene.

– Vi overtar et bygg med en svært spennende beliggenhet og med mange muligheter. Vi er imponert over moderniseringen av handelsarealene i Karl Johans gate og nærliggende tverrgater og ser at de siste års utvikling fremhever Karl Johans gates posisjon som Norges paradegate og styrker samtidig beliggenheten til Karl Johans gate 17. Vi har en svært langsiktig horisont på denne investeringen og er trygge på at den over tid vil gi god avkastning til våre eiere, sier adm. direktør Eivind Bøe Johannessen i Wahl Eiendom.

Powered by Labrador CMS