En salgspris på 80 millioner kroner tilsvarer en yield på 2,9 prosent.

Vil ha 80 mill. for boliggård

Studentsamskipnaden i Oslo har lagt ut for salg en boliggård med 54 leiligheter og en langsiktig leiekontrakt med Oslo kommune.

Publisert Sist oppdatert

Det er imidlertid ikke denne leiekontrakten som eventuelt vil trigge kjøperen av eiendommen.

Oslo kommune v/Bydel St. Hanshaugen inngikk opprinnelig leiekontrakt i juni 1999. Leieforholdet er senere forlenget, sist gang med 5 år frem til 31.10.2019, med rett for leietaker til ytterligere fornyelser 5 år av gangen.

Utviklingsmulighetene for eiendommen er med andre ord avhengig av at kommunen sier opp avtalen.

Kontrakten er også kompleks. Eksempelvis får ikke kjøper overta husbankfinansieringen, men må skaffe finansiering selv. Årsleien skal likevel baseres på en annuitet (beregnet med 30 års løpetid) av hovedstol NOK 44.827.000 med den til enhver tid gjeldende 5 års fastrente i Husbanken.

– Interessenter anmodes om å sette seg nøye inn i leiekontrakten, heter det i prospektet.

Leieinntektene for inneværende år er på 3,8 millioner kroner, mens eierkostnadene er på hele 1,5 millioner. Hvis boliggården selges for 80 millioner kroner, tilsvarer det en yield på 2,9 prosent.

Boliggården består av 54 leiligheter fordelt på 9 boligetasjer. I tillegg kommer én etasje på inngangsplan med boder etc., samt en halv kjelleretasje. Tomten på 3,5 mål er opparbeidet med asfalterte adkomstveier og parkering samt stor gressplen.

Selv om det er mange spesielle forhold knyttet til leiekontrakten, sier eiendomsmegler MNEF Monica Jacobsen i Colliers International at det ikke er sikkert denne varer inn i evigheten.

– Det er ikke substansverdien som er priset her. Da hadde trolig prisantydningen vært dobbelt så høy tatt i betrakting beliggenheten, størrelsen på tomten og utnyttelsen på eiendommene rundt, sier hun.

Jacobsen mener dette er en eiendom for en kapitalsterk investor som ser muligheter på sikt.

Powered by Labrador CMS