Eiendommen ligger på Grünerløkka, rett ved Akerselva.
Eiendommen ligger på Grünerløkka, rett ved Akerselva.

Vika-syndikat kjøpte for 440 mill.

Et Vika Project Finance-syndikat har kjøpt Mølleparken 4 for en eiendomsverdi på ca. 440 millioner kroner.

Publisert

Det er Søylen Eiendom med flere som selger eiendommen Mølleparken 4. Kjøper er et syndikat som består av en liten gruppe investorer, hvor Søylen blir med på eiersiden med en andel på 10 prosent. Søylen vil også forvalte eiendommen videre.

Eiendomsverdien på 440 millioner kroner gir en netto yield på 6,1 prosent. ABG Sundal Collier har samtidig hentet inn et senior obligasjonslån på 240 millioner kroner og et junior obligasjonslån på 60 millioner. Den vektede gjenværende leietiden for eiendommen er på ca. fem år.

– Søylen har bygget et meget godt leietakerkonsept i et område vi liker. Det er en fornuftig snittleie per kvadratmeter, og leietakerne er fornøyd. Det var noe som trigget oss, sier Einar Futsæther i Vika Project Finance.

Eiendommen ligger på Grünerløkka, ca. 10 minutter unna Oslo sentrum. Arealet er på 22 000 kvadratmeter, med leietakere som Red Bull, Noroff Education, Schjærven og Storyline.

Vika Projcet Finance har etter etableringen gjort flere transaksjoner, og jakter nå på en daglig leder til den nye virksomheten Vika Business Management.

– Det er et naturlig steg med en stadig økende portefølje, sier Futsæther.