Vant Cityprisen Rogaland

Bystasjonen Sandnes vant Cityprisen Rogaland.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Under dagens Citykonferansen Stavanger ble Cityprisen Rogaland delt ut for andre gang. Årets nominerte var Oransjeriet i Stavanger, 5 grader øst i Stavanger og Bystasjonen i Sandnes.

I fjor var det Hinna Parks byområdeprosjekt Jåttåvågen som stakk av med seieren i kampen om Cityprisen Rogaland 2015.

– Vinneren av årets citypris inneholder en miks av funksjoner. Prosjektet er med å løfte en sentral del av byen, i et slitent område. Bygget inneholder over hundre leiligheter, kontor, helse og velvære, butikker og en rekke spise- og servicesteder som forholder seg mot gateplan. Vinneren av Cityprisen Rogaland 2016 tildeles Bystasjonen i Sandnes. Prosjektet bidrar til å samle og forbedre en lite sammenhengende bystruktur med å tilføre området en god miks av arbeidsplasser, handel, service, serveringssteder, oppholdsareal og boliger. Ved å opparbeide en ny gågate har prosjektet klart å skape en rekke urbane kvaliteter som aktive fasader, gode adkomstsituasjoner og nye byrom som knytter seg opp mot både eksisterende og fremtidig kontekst. Prosjektets rike funksjonsmiks har en høy overføringsverdi, da det er med å skape nye, og ikke minst forsterker eksisterende verdier i byen, sier juryens leder Per Fretheim.

Han er styreleder i Stavanger arkitektforening og har jobbet i PLANK, og er nå kontorleder for MAD arkitekter Stavanger. Komitéen for Cityprisen Rogaland består, i tillegg til Per Fretheim, av avdelingsleder i Eiendomsmegler 1 Næringseiendom Jan Inge Røyland, teknisk sjef i Smedvig Eiendom Rune Augenstein og næringspolitisk rådgiver i Norsk Eiendom Carl Henrik Borchsenius

Cityprisen er en utmerkelse som deles ut til byggherrer som strekker seg lengre med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter for å bidra til bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet skal gi området og allmennheten en verdi og det ska være miljø- og klimaeffektivt.

Det er det Bjørn Rune Gjelsten-eide utviklingsselskapet Profier som har utviklet Bystasjonen Sandnes midt i Sandnes sentrum. Prosjektet er på 45 000 kvadratmeter med kjøpesenter, kontor, bolig, parkering og spisesteder. Brandsberg Dahls Arkitekter har vært arkitekt for prosjektet.

Powered by Labrador CMS