Kandidatene til Cityprisen Rogaland

De tre kandidatene som kjemper om Cityprisen Rogaland er nå klare.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I fjor ble Cityprisen Rogaland delt ut for første gang, og det var Hinna Parks byområde Jåttåvågen som stakk av med seieren. Den 2. november i høst arrangeres Citykonferansen Stavanger. Da er det ny utdeling av Cityprisen Rogaland. Årets nominerte er Oransjeriet i Stavanger, 5 grader øst i Stavanger og Bystasjonen i Sandnes.

Oransjeriet i Stavanger er en av de tre nominerte til Cityprisen Rogaland. Det er Jivanmukta AS og Image eiendom som står bak prosjektet. Arkitektene er Torgeir Norheim, Bark arkitekter og Arkidea.

«Oransjeriet er en meget innholdsrik og vellykket ombygging fra et gammelt fabrikklokale til kontorer, yogastudio og boliger. Prosjektet er nominert som er forbildeprosjekt for hvordan gamle bygg og områder kan gi plass til nye behov uten å gå på akkord med stedets egenart. Samspillet mellom nytt og gammelt skaper en et unikt utrykk med en rik sammensetning av historiske lag. Ombyggingen av kvartalet startet midt på 2000-tallet og var en av de første prosjektene som dro i gang revitaliseringen av østre bydel. «Mellombygget» sto ferdig som siste byggetrinn for få år siden, og skapte en helthetlig sammenheng i prosjektet. Bygget har en høy overføringsverdi til andre prosjekter, da byggherre har strukket seg langt for å skape en merverdi til området», skriver juryen om den nominerte.

5 grader Øst er nominert til Cityprisen Rogaland. Det er OBOS Nye Hjem, K2 Stavanger og Coop Norge Eiendom står bak prosjektet 5 grader Øst. Arkitektene har vært Link arkitektur og Rambøll landskap.

«5 grader øst er nominert som et godt og urbant prosjekt, med en overlegen styrke i hvordan bygget forholder seg til gateplan. Restauranter, butikker og andre offentlige tilbud henvender seg mot gateløpet og er med å aktivisere området. I tilknytning til parken på andre siden av gaten, er det også opparbeidet et godt, offentlig uteoppholdsareal med lekeapparater. I tillegg til restauranter og butikker inneholder prosjektet undervisningsareal og 124 leilighet. Den rike miksen av innhold er med å skape en levende bydel, tilrettelagt for bruk gjennom hele døgnet», skriver juryen om den nominerte.

Den tredje kandidaten til Cityprisen Rogaland er Bystasjonen i Sandnes. Det er det Bjørn Rune Gjelsten-eide utviklingsselskapet Profier som har utviklet Bystasjonen Sandnes midt i Sandnes sentrum. Prosjektet er på 45 000 kvadratmeter med kjøpesenter, kontor, bolig, parkering og spisesteder. Brandsberg Dahls Arkitekter har vært arkitekt for prosjektet.

«Prosjektet er utformet med to bygningsvolum, som er med å bryte ned skalaen på prosjektet. Mellom byggene er det opparbeidet en ny offentlig gågate, som knytter prosjektet opp mot den etablerte handlegaten i Sandnes, Langgata. Flere av kjøpesenterets restauranter henvender seg mot dette nye gateløpet, og tilfører byen sterke, urbane kvaliteter. Prosjektet, -og da særlig den nye gateløpets plassering- bidrar til å samle og forbedre en lite sammenhengende bystruktur med aktive fasader, gode adkomstsituasjoner og nye byrom og forbindelser. Boligdelen har grønne fellesareal tilbaketrukket fra resten av byen, med god utsikt og gode solforhold. Prosjektet er en nytolkning av hvordan man tenker kjøpesenter og bolig på en urban måte, og tilfører Sandnes mange gode kvaliteter», skriver juryen i sin begrunnelse for nomineringen.

Powered by Labrador CMS