– Skal omsette for en milliard

En milliard kroner. Det er hva Aker Brygge vil ha i omsetning. Linstow Eiendom har store planer for revitaliseringen av hovedstadens populære handlested.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Aker Brygge fyller ti år i år. Jubileet pågår i disse dager, og strekker seg over to uker. – Besøkende kan blant annet oppleve moteshow og konsert med kringkastingsorkesterets konsert med Øystein Wiik og Guri Schanke, oppvisning av Gardens drilltropp og Blekkulfs barneforestilling med Maj Britt Andersen og Pia Borgli. I tillegg blir det også stort jubileumsmoteshow, folkedans og veteranmotorsykkelforestilling, – og selvfølgelig masse gode jubileumstilbud i Aker Brygges forretninger, sier senterleder Line Bergsund.Men det er omsetningsøkning som står øverst på programmet i tiden fremover. Omsetningsutviklingen pr i dag er 5,7 prosent over fjoråret – i uke 23 og 24 økte omsetningen i snitt med nærmere 32 prosent. Målet er en omsetningsøkning på 300 millioner; fra 700 millioner til èn milliard.

Ikke bare utepils

– En omsetningsøkning fra 700 millioner kroner til en milliard kroner innebærer at mange tiltak må settes i verk. Dette sier administrerende direktør Per-Håvard Lindkvist og prosjektleder Jørn Petter Wollebekk i Linstow Eiendom. Selskapet har store planer for revitaliseringen av hovedstadens populære utfartsted.– I dag er uteområdene mest kjent for å være et sted der man tar seg en utepils. Dette skal selvfølgelig fortsatt være mulig også i fremtiden. Men andre mennesker skal også kunne trives hos oss. Vi ønsker derfor å fjerne noe av stempelet Aker Brygge har som et «ølkonsum»-sted», sier Per-Håvard Lindqvist. – Pensjonister og familier skal også kunne føle seg velkommen. Familievennlighet er et stikkord, og med det må vi sørge for aktiviteter som passer. Vi leker med tanken om storformat-kino, akvarie, familievennlige restauranter – kort og godt flere opplevelsessentra. Vi skal gi publikum noe mer enn bare den opplevelsen de får ved å rusle rundt på brygga.Den internasjonale restaurantkjeden Planet Hollywood er blant tiltakene som eiendomsselskapet ønsker seg. Kjeden er etablert i flere byer i Norden. Eierne av kjeden har gitt uttrykk for at de ønsker å etablere seg i Oslo. Etter hva NæringsEiendom erfarer, arbeides det med å kjøpe infrastrukturen (gangområder og ferdselsårer) på Aker Brygge. Hensikten med et slikt strategisk oppkjøp, er å få full kontroll over en samlet og koordinert bruk av området.

Vintersted

Aker Brygge har aldri hatt problemer med å trekke publikum til seg om sommeren. Det samme kan man knapt si om stedet vinterstid. – Det er riktig – stedet er for dødt om vinteren. I dag brukes det plenty med kroner for å markedsføre brygga sommerstid. Det er penger som nærmest er overflødig – om sommeren er jo stedet fullt av besøkende likevel. Forretningene må få forståelsen av at det også er mulig å trekke mennesker til brygga vinterstid. Det er i vintersesongen markedsføringen er nødvendig, sier Jørn Petter Wollebekk. Selskapet ønsker å få større aktivitet i de indre og bakre deler av Aker Brygge.– Hadde Aker Brygge vært en båt, ville den ha kullseilt på grunn av den store opphopningen ut mot sjøen. Ved å plassere attraksjoner inn mot midtre del håper vi å trekke flere besøkende den veien, sier Lindqvist.

Nei til råsyklister

Eiendomsselskapet prioriterer sikkerhet og renhold. Kriminelle, narkomane eller råsyklister er ikke velkommen. – Det skal være trygt å oppholde seg på Aker Brygge. Det betyr at vi legger mye vekt på sikkerhetstiltak. Vi skal aldri få samme status som området nedre Karl Johan eller området rundt Sentralstasjonen. Renhold har høy prioritet. Blir en vegg tagget hos oss, er malingen fjernet i løpet av få minutter, sier Wollebekk. Ifølge reguleringsplanen er det adgang til å bygge 5.000 kvm ute på Herbern. En eventuell realisering ville i så fall skape vel så stor debatt som Uni-Storebrands nybygg på trekanttomten. Eiere på Aker Brygge har lekt med tanken om et hotell på Herbern på Aker Brygge. Dette er planer som nå foreløpig er skrinlangt på grunn av manglende adkomstmuligheter. Linstow Eiendom har lite negativt å si om Uni Storebrand og Statsbygg sine kommende bygg på baksiden av Aker Brygge. – Nei, heller tvert i mot. Dette vil bare sørge for at handelsstanden tjener bedre enn i dag, og det er jo akkurat i tråd med våre ønsker, sier Jørn Petter Wollebekk og Per-Håvard Linqvist.
Powered by Labrador CMS