Magasin

KAN SERVERE 2000: Personellrestauranten har stor kapasitet.

– Norges råeste kantine

Norwegian Property og ISS har gått all inn i personalkantinen i bygget som huser Equinor og Nov Process & Flow Technologies på Fornebu.

Det er en strålende fornøyd gruppe fra ISS og Norwegian Property som Estate Nyheter treffer i Martin Linges vei 33 på Fornebu. Den nye personalrestauranten, som serverer 1500 ansatte i Equinor og Nov Process & Flow Technologies, åpnet for rundt en måned siden. Kantinen har kapasitet til å servere opp mot 2000 ansatte. Med seks forskjellige matstasjoner og en meny som kombinerer kvalitet og bærekraft, fremstår løsningen som langt mer enn en kantine.

– Dette er kanskje Norges råeste kantine, sier Cecilie Ragner.

Den tidligere medarbeideren i Akershus Eiendoms transaksjonsavdeling er nå Concept and Product Manager i ISS.

Bredde i mattilbudet

Personalkantinen er utformet som en moderne food court og tilbyr blant annet deli, comfort food, påsmurte sandwicher, salat- og suppebar, samt egne stasjoner for fisk og plantebasert varmmat. Selv med fast meny hele uken, sørger bredden i tilbudet for at ansatte kan velge ulikt hver dag.

UTVALG: Det er veldig mye å velge mellom, noe som gjør at ISS kan tilby samme meny gjennom hele uken.

– Vi har en fast meny hele uken, så vi serverer de samme rettene fem dager. Det gir mindre matsvinn og større effektivitet i driften, fortsetter Ragner.

– Her har vi så mye å velge mellom at vi kan ha den samme menyen hver dag uten at man behøver å spise det samme to dager, sier Erik Schønsee, matfaglig ansvarlig i ISS.

Han har bakgrunn fra Babettes Gjestehus, Grand Hotel og L’Opera, og har satt sitt preg på menyene med en balanse mellom kvalitet og hverdagsvennlighet. I kaffebaren serveres det baristakaffe, ferskpresset juice og nystekte bakevarer hele dagen.

Optimal logistikk

Bak konseptet står ISS med tung driftskompetanse og lang erfaring fra tilsvarende prosjekter. Norwegian Property har på sin side styrt eiendomsutviklingen og sørget for at kantinen fungerer som en integrert del av byggets identitet. Samarbeidet mellom partene og Form3 som designer har skapt en løsning som ser bra ut, men også fungerer godt i den daglige driften.

Prosjektet er en videreføring av ISS’ erfaringer fra lignende samarbeid, som med Nordea. – Vi håndterer et høyt volum på kort tid. Effektiv logistikk og flyt i lokalene er avgjørende for å unngå køer og sikre at ansatte bruker tiden på å spise, sier prosjektleder Lars Erik Fladeby i ISS.

Uformelle møteplasser

For gårdeier Norwegian Property har det vært avgjørende at kantinen ikke bare fungerer som serveringspunkt, men også som en sosial arena.

STOR, MEN INTIM: Selv om kantinen skal kunne servere opp mot 2.000 ansatte, er det lagt opp til at grupper kan sitte mer privat.

– Det var mange besøkende i kantinen under lunsjserveringen, og så var det helt tomt resten av dagen. Norwegian Property er opptatt av å skape engasjerende møteplasser, og nå fungerer dette arealet mye bedre. I dag sitter det folk her og jobber gjennom hele dagen, sier Pål Magnus Nygård, kunde- og utleiesjef i Norwegian Property.

Innredningen er inspirert av biofilisk design og lagt opp med naturlig lys, planter, skjermede sittegrupper og lyddempende materialer. Dette gjør kantinen til et rom som inviterer til både konsentrasjon og uformell samhandling.

– Nå sitter folk rundt omkring og det kommer kolleger og slår seg ned for å ta en prat. Det er noe av poenget med det biofiliske designet som er innført, hvor man sitter litt skjult, sier Fladeby.

Etter lunsj kan lokalene også brukes til møter og events, med fasiliteter som vinskap og tappetårn for after-work. Dette gir økt funksjonalitet og liv i bygget — langt utover tradisjonell lunsjservering.

Verdiøkning

Kantinen er en del av en større strategi for revitalisering av Martin Linges vei 33. Siden 2021 har utleier arbeidet systematisk med å redusere og effektivisere fellesarealene, samtidig som kvalitet og bruken av arealene har økt.

– Vi har redusert arealpåslaget, som var mye større før. Nå har vi komprimert fellesarealene, og det som er igjen har i tillegg større aktivitet. Dette arbeidet har pågått i flere år, fra vi startet prosessen med å konvertere eiendommen til et flerbrukerbygg i 2021, sier Nygård.

Gjennom samarbeidet med ISS, har kantinen blitt et verktøy for å øke eiendommens attraktivitet. Med noe kontorareal fortsatt ledig, er restauranten nå et konkret konkurransefortrinn i dialogen med eksisterende og potensielle leietakere.

– ISS var allerede på bygget og hadde en avtale med Equinor og deretter ble det inngått en avtale med gårdeieren. Vi har jobbet tett sammen om konseptet, sier Nygård.

– Dette har vært et samarbeidsprosjekt hele veien mellom oss og Norwegian Property, skyter Ragner inn.

– Det er fint at vi kan bruke området her til noe mer enn bare matservering i lunsjen, sier Fladeby.

Powered by Labrador CMS