John Fredriksen kjøper aksjer igjen i Norwegian Property.

Kjøper aksjer uten sjef og investeringsdirektør

Med avtroppende sjef og investeringsdirektør, samt en uklar strategi, benytter John Fredriksen muligheten til å kjøpe ytterligere 2 millioner aksjer i Norwegian Property.

Publisert

Det seneste året har det vært stor usikkerhet rundt hva som skjer i Norwegian Property. Storaksjonær John Fredriksen la inn bud på selskapet, men har ikke fått tilgang på mer enn 57,61 prosent av selskapet. Folketrygdfondet, med sine 13,48 prosent, og NIAM V Prosjekt AS, med sine 12,3 prosent, har takket nei til Fredriksens bud og er med videre på Oslo Børs. Samtidig har adm. direktør Svein Hov Skjelle sagt opp stillingen sin for å bli finansdirektør i BetonmastHæhre. Investeringsdirektør Eivind Bøe Johannessen har også sagt opp. Han skal bli sjef i Wahl Eiendom.

Nå er styreformann Martin Mæland i gang med å finne ny sjef for selskapet. Og mens konkurrenter og aksjemarkedet stiller spørsmål om hvilken retning Norwegian Property vil ta, slår John Fredriksen til med nye aksjekjøp. I går kjøpte Fredriksens investeringsselskap Geveran Trading 2 millioner aksjer i selskapet til kurs 9,84 kroner per aksje. Det er nesten en krone under det pliktige budet han la inn på 10,80 kroner i fjor høst.

Etter kjøpet eier Geveran Trading 57,98 prosent av aksjene i Norwegian Property.

Powered by Labrador CMS