Edvard Bakkejord og Per Øivind Dahl i Tellus Eiendom fant ut at naboeiendommen hadde samme eier.
Edvard Bakkejord og Per Øivind Dahl i Tellus Eiendom fant ut at naboeiendommen hadde samme eier.

Handlet for 215 millioner

Tellus Eiendom har kjøpt to naboeiendommer på Ulsrud i Oslo til en gjennomsnittlig yield på 6,5 prosent. Leos Lekeland, Megazone og Rema er blant leietakerne.

Publisert Sist oppdatert

– Opprinnelig var vi interessert i Østmarkveien 27, hvor en Rema-butikk er største leietaker. Men så oppdaget vi at naboeiendommen John G. Mattesons vei 4 hadde samme eier, derfor gikk vi i forhandlinger om begge, forteller administrerende direktør Per Øivind Dahl i Tellus Eiendom.

Rema-butikken går veldig bra og omsetter for nesten 150 millioner kroner. Ifølge Dahl passer denne eiendommen veldig godt inn i Tellus-porteføljen, ettersom Rema er en strategisk viktig samarbeidspartner for selskapet.

Hovedleietaker i naboeiendommen John G. Mattesons vei 4 er Leos Lekeland. Dette er Nordens største lekelandskjede og henvender seg mot de yngre barna. I mars flyttet også Megazone inn i bygget, slik at det er blitt et tilbud også for de litt større barna. I tillegg kommer Mudo Gym og Kampsport og et par mindre leietakere.

Den samlede prisen ble 215 millioner kroner, noe som gir en yield på 6,5 prosent begge eiendommene sett under ett.

– Eiendommene ligger i et området som byrådet nylig har utpekt som ønskelig for boligutbygging. Selv om det er lange scenarier her, er det hyggelig å vite at kommunen mener at tomtene er egnet for boliger, sier han.

Dahl forteller at det var en vanskelig transaksjon med mange uavklarte punkter.

– SPG Corporate var selgers megler og gjorde en veldig god jobb. De klarte å finne løsninger og var en vesentlig årsak til at handelen kom i stand, sier han.

Salget skjedde gjennom overdragelse av selskapene Ulsrud Eiendom AS og Østmarkveien 27 AS. Selgeren er et datterselskap i en konsernstruktur som eies av det svenske selskapet Plejad AB.