Betaler 3,3 milliarder

Steen & Strøm betaler netto 3,3 milliarder kroner for sin andel.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det bekrefter hovedeieren Klépierre (56,1 prosent) av Steen & Strøm i en melding på sine hjemmesider. I euro utgjør kjøpesummen 344 millioner. Entra tar over kontordelen for 1,65 milliarder kroner, i tillegg til at partene hver vil eie 50 prosent av parkeringsarealene. Ifølge meldingen vil kjøpesenteret tilføre Steen & Strøm om lag 17 millioner euro i årlige netto leieinntekter.

Basert på dagens valutakurser, tilsvarer det 162 millioner kroner. Ut fra en kjøpesum på 3,3 milliarder kroner (eksakt 3278 millioner kroner med valutakursene mandag morgen) indikerer det en netto første års direkteavkastning – net initial yield – på 4,9 prosent. Men etter det NE nyheter erfarer, ligger nettoyielden for hele transaksjonen i området 4,5 prosent.

Høyest i landetSteen & Strøm overtar nå leieinntektene blant annet fra 76 butikker, som har en gjennomsnittlig omsetning per kvadratmeteren på 13 000 euro, 124 000 kroner kvadratmeteren. Ifølge meldingen er det den høyeste omsetningen per kvadratmeter blant de norske kjøpesentrene. Mange av butikkene på Oslo City er blant de mest lønnsomme i deres respektive bransjer, som H&M, Clas Ohlson, Cubus, KappAhl, Lindex og Starbucks.

Steen & Strøm vil for øvrig finansiere 53 prosent av kjøpet med en egenkapitalinnsprøytning av eierne Klépierre og verdens tredje største pensjonsfond, APG, ut fra deres respektive eierandeler (56 og 44 prosent). 47 prosent av kjøpesummen skjer gjennom fremmedkapital og kontanter.

Umiddelbar nærhetSteen & Strøm overtar nå totalt 33 000 kvadratmeter med handelsarealer på Oslo City, samt 170 av 340 parkeringsplasser på senteret. Klépierre peker i sin melding på at Oslo City ligger i et svært tett, urbant utbygget område, i umiddelbar nærhet til Oslos nye kontorområde, Bjørvika.

Senteret har også direkte tilgang til Oslo S og sentrale buss- og T-banelinjer og er dermed lett tilgjengelig. Dette vil ifølge meldingen forsterke Oslo Citys strategiske beliggenhet.

I tillegg peker Klépierre på at Oslo har en av de raskest voksende befolkningene blant hovedstedene i Europa, med mer enn 1 million innbyggere i Stor-Oslo. Oslos innbyggertall ventes å øke med 30 prosent frem mot 2040. Oslo har dessuten ett av de høyeste BNP per innbyggere i Norge og blant den laveste arbeidsledigheten i Europa.

Styrker posisjonenFinansdirektør Bjørn Tjaum i Steen & Strøm sier i en kommentar at Oslo City har mer enn 10  millioner besøkende hvert år og altså den høyeste omsetningen av kjøpesentrene per kvadratmeter i hele Norge.

– Oslo City styrker Steen & Strøms posisjon som det ledende kjøpesenterselskapet i Skandinavia. Kjøpet av Oslo City er i tråd med Steen & Strøms strategi som eier, utvikler og kommersiell operatør av de ledende kjøpesentrene plassert på de mest attraktive lokasjonene. Vi ser frem til å utvikle Oslo City videre sammen med nåværende og fremtidige leietakerne, sier Tjaum.

Powered by Labrador CMS