GRØNT LYS: Mjøstårnet til Arthur Buchardt i Brumunddal.(Ill.: EVE IMAGES)

Alt klart for Buchardts Mjøstårn

Statens vegvesen har trukket sine innsigelser mot deler av planen for Mjøstårnet til Arthur Buchardt, og dermed er den siste hindringen for bygget bokstavelig talt ryddet av veien.

Publisert

I dag skal kommunestyret i Ringsaker sluttbehandle reguleringsplanen for Arthur Buchardts 17 etasjer høye bygg ved Mjøsa. Det skjer i visshet om at det nå er klar bane og fritt for innsigelser, skriver Hamar Arbeiderblad.

Tidligere har det nemlig kommet innsigelser fra både NVE, Fylkesmannen og Statens vegvesen. Sistnevnte stod på sitt ganske lenge, men i siste liten har etaten trukket sine innsigelser.

Les også: Arthur Buchardt: – Dere er som melkekartonger

Vegvesenets innsigelse bestod i at man ikke likte manglende gang- og sykkelvegsforbindelse mellom sentrum og Mjøsa.

– Vegvesenet er opptatt av at Brumunddal er blitt sykkelby etter at reguleringsplan for E6 ble vedtatt i 2013. Dette er riktig og sykkelbyprosjektet er initiert av Vegvesenet som også er samarbeidspart. Rådmannen kan ikke uten videre akseptere at Vegvesenet nå underkjenner de gang- og sykkelløsningene de selv utarbeidet og la fram som grunnlag for kommunestyrets vedtak av reguleringsplan for E6 i 2013, og at de nå belaster kommunen og lokal utbyggere med ansvaret for å endre dette, påpeker en irritert rådmann i Ringsaker i sitt saksframlegg for kommunestyret – før Statens vegvesen trakk sin innsigelse.

Powered by Labrador CMS