Utvikling

Har bygd for milliarder, men er sultne på mer

Bare på Østlandet planlegges rundt 15 nye badeanlegg de neste fem årene. NCC vil bli markedsledende i dette segmentet.

BADEAVDELING: Röykenbadet ble bygd i 2015, nå starter NCC avdeling Badehus Norge.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

De siste ti årene har NCC gjennomført eller har under gjennomføring badeanlegg for til sammen ca. 5,5 milliarder i Norge og Sverige. Nå etablerer selskapet en egen avdeling for slike – Badehus Norge.

– Vi innledet dette arbeidet i Sverige for ca. 15 år siden og i 2015 løftet vi konseptet for første gang til Norge med byggingen av Røykenbadet, sier leder Gunnar Ulvestad i en pressemelding.

LES OGSÅ: PBE vil kutte i storprosjekt

På Østlandet alene er det planer om å bygge rundt 15 nye badeanlegg de neste fem årene – et marked NCC vil forsyne seg av.

– Vi har en organisasjon med blant annet teknisk spesialkompetanse, planleggere, kalkulatører og prosjektorganisasjoner som kan bistå kunder med velprøvde løsninger. Vi ønsker også å jobbe som en rådgiver for kommuner, poengterer Ulvestad.

LES OGSÅ: Ber om 50 mill for oppussingsobjekt

NCC melder at de gjennom snart 15 år har konseptualisert og utarbeidet interne retningslinjer for hvordan svømmehaller og badeanlegg skal bygges for å redusere risiko for utbygger og entreprenør. Slike anlegg er blant de mest kompliserte byggprosjektene som gjennomføres i kommunal regi. Risikoen forsterkes ytterligere av at dette er noe de færreste byggherrer gjør mer enn én gang. I Oslo for eksempel er det snart 40 år siden det ble bygget et nytt badeanlegg, Holmlia bad i 1983.

LES OGSÅ: Stevner Bærum kommune for retten

– Kommuner som skal realisere badeanlegg står overfor en rekke utfordringer, og det er disse vi ønsker å hjelpe dem med å håndtere. Ved å redusere risiko i alle ledd ser vi at totalkonstandene blir lavere, samarbeidet blir svært mye enklere i gjennomføringsfasen og feil og mangler blir marginale, påpeker Ulvestad.

LES OGSÅ: Nå starter ferden mot 15.000 kvadratmeter

Senter-utleiere behøver ikke rystes av Malvik-dommen (+)
Juss
Koronaeffekten på eiendomsmarkedet
Aktuelt
Suksess i den leilighetsløse bygda
Bolig
Etablerer reiselivsgigant mens korona herjer (+)
Transaksjoner
Dyreste i Stavanger
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Fører digital handelskrig mot korona – og det funker (+)
Aktuelt
Ansett en Mama for lunch
Play
Eiendomsaktører og regjeringens støttepakke (+)
Juss
Boligprisene faller
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.