Utvikling

Ingen har gjort dette før dem

Industribygget Leman Vestby er det første som noensinne er BREEAM-NOR-sertifisert med nivå Very Good.

FØRTS: Tidenes første industribygg har nå blitt miljøsertifisert med BREEAM-NOR.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vi er stolte over å være først ute med denne sertifiseringen. Dette gir en ekstra motivasjon i vårt videre arbeid med bærekraftige industribygg, sier prosjektleder Rune Bang hos byggherren Bulk i en pressemelding.

Tidenes første industribygg har nå blitt miljøsertifisert med BREEAM-NOR. Grønn Byggallianse håper flere kommer etter.

LES OGSÅ: Dette er Bulks kjempeprosjekt i Vestby

– Det har vært en stor økning i antallet kontorbygg som blir BREEAM-NOR-sertifisert de siste årene, og både finans og leietakere stiller høyere miljøkrav enn før. Stadig flere miljøsertifiserer boliger, men industribyggene ligger foreløpig etter. Derfor er det svært gledelig at Bulk her går foran. Vi håper at flere nå velger å sertifisere industribygg, sier Viel Sørensen som er leder for sertifisering i Grønn Byggallianse.

Leman Vestby er basert på Bulks standard Bulk Modul-konsept.

– Vi ønsket å benytte en internasjonalt anerkjent miljøsertifisering for å få en målbar dokumentasjon på dette konseptet. Bulk har også sett på sertifiseringen som en læreprosess for egen organisasjon og for våre samarbeidspartnere, poengterer Bang.

LES OGSÅ: Dansker bygger storlager 

Han forteller om en bred og lærerik prosess underveis.

– Siden sertifiseringen var ny for oss og våre samarbeidspartnere, har vi valgt en bred og åpen dialog mellom alle involverte i prosjektet hvor vi har tatt oss tid til å utrede ulike løsninger og valg. Dette har vært tid- og ressurskrevende, men veldig lærerikt for alle de involverte, påpeker han.

Bulks mål er å bygge bærekraftig infrastruktur.

– Industribygg er en viktig del av samfunnets infrastruktur, og de utgjør store areal og volum. Sertifisering av industribygg øker bevisstheten om ulike miljøaspekter ved planlegging, oppføring og drift, sier han.

1 700 færre boliger på Skøyen (+)
Bolig
Veidekke vurderer å selge eiendomsdelen (+)
Transaksjoner
Skogluft vil revolusjonere kontoret
Play
Aspelin Ramm tar ned risikoen i rehabilitering
Tech
Ny sjef i Vestaksen
Karriere
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Sterkt fra Selvaag Bolig
Aktuelt
Eiendomsfirma begjært konkurs etter pengekrangel (+)
Analyse
NRK-avklaring drøyer ut
Bolig
Nesten 50 mill i pluss på tre år (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.