FRILUFTSOMRÅDER: Forslaget rommer en 50 meters svømmehall, flerbrukshall, bryggeanlegg, leke- og fritidsområder etc. Ill: Ørjan Aasegg Johannesen

Oslo kan få folkepark i Bestumkilen

Bydel Ullern og Skøyen Miljøforum ønsker at Bestumkilen på Skøyen omdannes til folkepark.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med områdereguleringen for Skøyen har Bydel Ullern og Skøyen miljøforum utarbeidet et alternativ til en del av områdereguleringsplanen for Skøyen. Konseptforslaget har vært gjennomdrøftet i Bydel Ullern og med berørte nabolag.

– Konseptforslaget omfatter kun området sør for E-18, som vi ønsker skal brukes til grøntområde med 50 meters svømmehall, flerbrukshall, bryggeanlegg, leke- og fritidsområder etc. Dette er funksjoner som hele befolkningen i Oslo trenger. Forslaget gjør det mulig å legge inn nye funksjoner av allmenn nytte, skriver Bydel Ullern og Skøyen miljøforum i et brev til Plan- og bygningsetaten, byutviklingskomiteen og byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen.

Les også: Nå kommer en av Oslos beste eiendommer for salg

Bydelen og miljøforumet ønsker at Plan- og bygningsetaten legger det nevnte forslaget til grunn i arbeidet med områdereguleringsplanen for Skøyen på området sør for E-18.

I presentasjonen av «Oslos nye folkepark» skriver initiativtakerne at Oslo mangler tilbud av idrett og rekreasjon ved sjøen. Med få minutters gange fra kollektivpunktet Skøyen «blir Folkeparken et bade- og rekreasjonsområde for hele Oslo. Parken vil være et vesentlig tilskudd av bynær idrett og rekreasjon, med lekearealer, sjøbad, innendørs svømmeanlegg, og sårt tiltrengte idrettsflater.»

Forslag til områderegulering for Skøyen med konsekvensutredning er utarbeidet på bakgrunn av «Fornebubanen Lysaker-Majorstuen. Planprogram for T-bane med tilhørende anlegg, byutvikling på Majorstuen samt regulering av E18 med tilliggende arealer for byutvikling Lysaker-Skøyen» fastsatt 10.07.14. Hensikten med planforslaget er å sikre en helhetlig utvikling av Skøyen gjennom en juridisk bindende områderegulering.

Se også Estate Play se nærmere på hvordan eiendomsbransjen kan bruke taket som en grønn ressurs her:

Powered by Labrador CMS