Utvikling

Oslo kan få folkepark i Bestumkilen

Bydel Ullern og Skøyen Miljøforum ønsker at Bestumkilen på Skøyen omdannes til folkepark.

FRILUFTSOMRÅDER: Forslaget rommer en 50 meters svømmehall, flerbrukshall, bryggeanlegg, leke- og fritidsområder etc. Ill: Ørjan Aasegg Johannesen
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I forbindelse med områdereguleringen for Skøyen har Bydel Ullern og Skøyen miljøforum utarbeidet et alternativ til en del av områdereguleringsplanen for Skøyen. Konseptforslaget har vært gjennomdrøftet i Bydel Ullern og med berørte nabolag.

– Konseptforslaget omfatter kun området sør for E-18, som vi ønsker skal brukes til grøntområde med 50 meters svømmehall, flerbrukshall, bryggeanlegg, leke- og fritidsområder etc. Dette er funksjoner som hele befolkningen i Oslo trenger. Forslaget gjør det mulig å legge inn nye funksjoner av allmenn nytte, skriver Bydel Ullern og Skøyen miljøforum i et brev til Plan- og bygningsetaten, byutviklingskomiteen og byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen.

Les også: Nå kommer en av Oslos beste eiendommer for salg

Bydelen og miljøforumet ønsker at Plan- og bygningsetaten legger det nevnte forslaget til grunn i arbeidet med områdereguleringsplanen for Skøyen på området sør for E-18.

I presentasjonen av «Oslos nye folkepark» skriver initiativtakerne at Oslo mangler tilbud av idrett og rekreasjon ved sjøen. Med få minutters gange fra kollektivpunktet Skøyen «blir Folkeparken et bade- og rekreasjonsområde for hele Oslo. Parken vil være et vesentlig tilskudd av bynær idrett og rekreasjon, med lekearealer, sjøbad, innendørs svømmeanlegg, og sårt tiltrengte idrettsflater.»

Forslag til områderegulering for Skøyen med konsekvensutredning er utarbeidet på bakgrunn av «Fornebubanen Lysaker-Majorstuen. Planprogram for T-bane med tilhørende anlegg, byutvikling på Majorstuen samt regulering av E18 med tilliggende arealer for byutvikling Lysaker-Skøyen» fastsatt 10.07.14. Hensikten med planforslaget er å sikre en helhetlig utvikling av Skøyen gjennom en juridisk bindende områderegulering.


Se også Estate Play se nærmere på hvordan eiendomsbransjen kan bruke taket som en grønn ressurs her:

Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
R8 får gjennomgå (+)
Aktuelt
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss
109 leiligheter for 500 millioner (+)
Bolig
Ønsker å endre lov om kommunal forkjøpsrett til leiegårder
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.