Aktuelt

Nå kommer en av Oslos beste eiendommer for salg

Siden ingen statlige aktører har meldt sin interesse, har departementet bestemt seg for å kvite seg med prakteiendommen.

SELGES: Statsbygg har fått i oppdrag og selge på Adamstuen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Statsbygg har fått i oppdrag å selge statens eiendommer på Adamstuen i Oslo når veterinærmiljøene flytter til Ås neste år. Ingen andre statlige aktører har meldt ønske om å bruke eiendommene som utgjør et sentralt byområde i Oslo, har kommunaldepartementet gitt Statsbygg i oppdrag å selge dem, ifølge en pressemelding.

Statsbygg har gjennom mulighetsstudier undersøkt eiendommenes utviklingspotensial.

LES OGSÅ: Har bygd for to milliarder kroner

– Mulighetsstudiene viser at eiendommene kan utvikles til mange ulike formål og har stort potensiale for god gjenbruk. Vi vurderer at nye eiere vil vite best hvilke konkrete tilpasninger som må gjøres på eiendommene for å lykkes med en bruk som svarer til de rammene staten og kommunen legger, sier Statsbyggs prosjektleder Jorleif Jørgenvåg.

Målsettingen er å ha nye eiere på plass når eiendommene fristilles høsten 2020. Salgene skal godkjennes av regjeringen.

Før et eventuelt salg får Oslo universitetssykehus anledning til å inngå en langsiktig leieavtale for deler av arealene. Leieavtalen vil bli overtatt av de nye eierne. Deretter får Oslo kommune få anledning til å kjøpe arealer til kommunale behov. Arealer som ikke selges til kommunen blir lagt ut i det åpne markedet.


Se også Estate Play om NRK-bygget som skal selges her:

Det ligger også an til et storsalg på Kjeller utenfor Lillestrøm. I 2023 skal Forsvarsbygg selge sin kremtomt på Kjeller. Da kan eiendomsutviklerne bygge en helt ny bydel midt mellom Oslo og Gardermoen.

Vil skrote boligprosjekt for park
Bolig
Utleiers ABC – Del 15 – Utleiers vedlikeholds- og utskiftningsplikt
Juss
Har eiendommer for tre milliarder kroner (+)
Analyse
Solgte 23 av 52 leiligheter i forhåndssalget
Bolig
Ønsker 40 boliger og næring på Sæter (+)
Bolig
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
– Et signal om at området er i utvikling (+)
Utvikling
Dette er Eiendomsspars prosjekt for 2020
Play
Boligprosjekt løftet resultatet for Ellen K. Raaholt (+)
Analyse
Vil fortette ved Akerselva (+)
Bolig