Utvikling

629 millioner kroner til nytt campus

Kunnskapsdepartementet har gitt klarsignal til å starte forprosjektering av Blått bygg ved Nord Universitet.

NYBYGG: Kunnskapsdepartementet har gitt grønt lys til å starte prosjektering av bygg ved Nord Universitet i Bodø. Foto: Lars Røed Hansen
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Bodø er enda ett skritt nærmere å få et mer fremtidsrettet campus hvor helse, klima og havnæringen skal spille en mer sentral rolle, sier utdanningsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

Dagens lokaler er hverken store nok eller tilpasset krav til funksjonalitet og standard for å kunne drive undervisning og forskning på høyt internasjonalt nivå. Blant annet har det vært vanskelig å innfri HMS-krav ved laboratorier og å øke opptakskapasiteten for sykepleierutdanningen.

LES OGSÅ: Den største satsingen noensinne 

– Blått Bygg vil være en viktig forutsetning for at Nord universitet kan styrke den maritime og helsevitenskapelige kompetansen i regionen. Bygget har vært og blir en viktig sak for Bodø, og jeg er blitt kontaktet av næringslivet og politikere om fremdriften, påpeker Nybø.

Prosjektet sørger både for bedre utnyttelse av eksisterende bygg og vil gi nødvendige løsninger ved Nord universitet. Totalt vil det være 8000 kvadratmeter nybygg og 1680 kvadratmeter ombygging og rehabilitering.

Styringsrammen for hele prosjektet er anslått til 629 millioner kroner.

LES OGSÅ: Bygger leiligheter i den gamle skolen

Nybygget skal bygges som passivhus og oppnå minst 35 prosent reduksjon i klimagassutslipp sammenlignet med standard byggepraksis. Miljøambisjonene er i tråd med Statsbyggs miljøstrategi og Kunnskapsdepartementets ambisjon om å redusere sektorens klimagassutslipp.

Nybø har satt som mål at universiteter og høyskoler skal bli landets grønneste sektor.

– De må være spydspisser i arbeidet for å nå klimamålene. Ingen andre kjenner konsekvensene av klima- og miljøendringene bedre. Vi må vise at vi kan leve som vi lærer, sier Nybø.

Vil skrote boligprosjekt for park
Bolig
Er blitt femte største hotell i sentrum (+)
Aktuelt
Utleiers ABC – Del 15 – Utleiers vedlikeholds- og utskiftningsplikt
Juss
Har eiendommer for tre milliarder kroner (+)
Analyse
Mange muligheter i handelseiendom (+)
Aktuelt
Les Estate Magasin digitalt Bli PLUSS-abonnent her!
Solgte 23 av 52 leiligheter i forhåndssalget
Bolig
Ønsker 40 boliger og næring på Sæter (+)
Bolig
Bunnen nådd for bankmarginene
Aktuelt
Dette er Eiendomsspars prosjekt for 2020
Play