Aktuelt

Nærmer seg to milliarder kroner til Hent

I fjor signerte Hent en kontrakt verdt rundt en milliard kroner for grunnarbeider, råbygg, tak og fasade på det nye Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo. Nå har de inngått nok en kontrakt, verdt 710 millioner kroner.

Størst: Livsvitenskapsbygget blir den største satsingen ved Universitetet i Oslo noensinne. Ill.: Statsbygg/Ratio arkitekter
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Norges største universitetsbygg, Livsvitenskapsbygget på 66.700 kvadratmeter, blir den største satsingen ved Universitetet i Oslo noensinne. Nå har Statsbygg signert ytterligere kontrakter for over 1,8 milliarder kroner for innvendige arbeider. 710 millioner av dem havner hos entreprenørselskapet Hent i Trøndelag – som kontrolleres av det svenske investeringsselskapet Ratos.

– Prosjektet gjennomføres med Statsbygg som byggherre på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Med disse kontraktene på plass kan vi snart ta fatt på byggingen, sier Statsbyggs byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg til Aftenposten.

Livsvitenskapsbygget er Statsbyggs største byggeprosjekt og har en samlet kostnadsramme på om lag sju milliarder kroner inkludert vitenskapelig utstyr. Bygget skal stå ferdig på Blindern i 2024, for tverrfaglig samarbeid mellom fag som kjemi, farmasi og andre livsvitenskaper. Her blir det plass til 1.600 studenter og 1.000 universitetsansatte, næringsliv og andre samarbeidspartnere.

Entreprenørselskapet Hent er tildelt den største kontrakten i denne runden på om lag 710 millioner kroner. Den gjelder innredning og omfatter vegger, himlinger, dører, trapper, laboratorieinnredning, kjøkkeninnredninger og skranker.

Statsbygg har inngått kontrakt med OneCo om elkraft, IKT og svakstrøm på til sammen 600 millioner kroner, som er en av de største kontraktene som noen gang er inngått i Norge innen dette fagområdet. Rørarbeider til om lag 300 millioner kroner skal AF Energi- og miljøteknikk ta seg av. GK Inneklima fikk kontrakten om ventilasjon for om lag 210 millioner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Se alle Pluss-saker
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling
Kan kjøpe for milliarder, men venter på godbitene
Transaksjoner