Størst: Livsvitenskapsbygget blir den største satsingen ved Universitetet i Oslo noensinne. Ill.: Statsbygg/Ratio arkitekter

Nærmer seg to milliarder kroner til Hent

I fjor signerte Hent en kontrakt verdt rundt en milliard kroner for grunnarbeider, råbygg, tak og fasade på det nye Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo. Nå har de inngått nok en kontrakt, verdt 710 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Norges største universitetsbygg, Livsvitenskapsbygget på 66.700 kvadratmeter, blir den største satsingen ved Universitetet i Oslo noensinne. Nå har Statsbygg signert ytterligere kontrakter for over 1,8 milliarder kroner for innvendige arbeider. 710 millioner av dem havner hos entreprenørselskapet Hent i Trøndelag – som kontrolleres av det svenske investeringsselskapet Ratos.

– Prosjektet gjennomføres med Statsbygg som byggherre på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Med disse kontraktene på plass kan vi snart ta fatt på byggingen, sier Statsbyggs byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg til Aftenposten.

Livsvitenskapsbygget er Statsbyggs største byggeprosjekt og har en samlet kostnadsramme på om lag sju milliarder kroner inkludert vitenskapelig utstyr. Bygget skal stå ferdig på Blindern i 2024, for tverrfaglig samarbeid mellom fag som kjemi, farmasi og andre livsvitenskaper. Her blir det plass til 1.600 studenter og 1.000 universitetsansatte, næringsliv og andre samarbeidspartnere.

Entreprenørselskapet Hent er tildelt den største kontrakten i denne runden på om lag 710 millioner kroner. Den gjelder innredning og omfatter vegger, himlinger, dører, trapper, laboratorieinnredning, kjøkkeninnredninger og skranker.

Statsbygg har inngått kontrakt med OneCo om elkraft, IKT og svakstrøm på til sammen 600 millioner kroner, som er en av de største kontraktene som noen gang er inngått i Norge innen dette fagområdet. Rørarbeider til om lag 300 millioner kroner skal AF Energi- og miljøteknikk ta seg av. GK Inneklima fikk kontrakten om ventilasjon for om lag 210 millioner.

Powered by Labrador CMS