Aktuelt

Forplikter seg til å bygge og drifte grønt

- Vi har som mål å være en god by- og tettstedsutvikler. Da må vi tenke langsiktig og bærekraftig.

J.B. Ugland Eiendom har forpliktet seg til å bygge grønt i fremtiden. Her fra en debatt om om bokvalitet. F.v. Ola Elvestuen, Jill Akselsen (J.B. Ugland Eiendom) Thor Olaf Askjer (Norsk Eiendom) og Katharina Bramslev (Grønn Byggallianse).
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Dette sa administrerende direktør Jill Akselsen i J.B. Ugland Eiendom da hun i Arendal signerte strakstiltakene for boligutviklere og for eiendomsselskap i Eiendomssektorens veikart mot 2050.

– Vår visjon, «Stolthet i å utvikle», forplikter oss til et engasjement om å utvikle gode møteplasser og skape varig og bærekraftig forandring. I vår strategi har vi vært tydelige på at hensynet til miljø og bærekraft skal vektlegges i alle våre prosjekter, i alle faser, påpeker hun i en pressemelding.

LES OGSÅ: Fikk ja til byreparasjon

Ved å signere 10 strakstiltak for boligutviklere og for eiendomsselskap forplikter J.B. Ugland Eiendom seg til at det bygges og driftes grønt i hele porteføljen.

Tiltakene er utviklet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom for å bidra til bærekraftig omstilling i bygg- og eiendomssektoren. 42 selskap har nå forpliktet seg til å gjennomføre de 10 tiltakene.

– Det er gledelig at også eiendomsselskaper utenfor Oslogryta slutter seg til veikartet. Relativt sett er det dristigere å forplikte seg på Sørlandet enn i Oslo. Vi ønsker J.B. Ugland velkommen inn i et viktig og eksklusivt felleskap av ambisiøse eiendomsselskaper, sier daglig leder Thor Olaf Askjer i Norsk Eiendom .

LES OGSÅ: Vil ha billigere boliger

J.B. Ugland Eiendom med hovedsete i Grimstad har også egen entreprenør- og forvaltningsvirksomhet.

– Vi har i løpet av våren jobbet med å konkretisere og implementere bærekraftsmålene. I alle nye prosjekt settes det nå konkrete miljø- og bærekraftsmål, og i de fleste eksisterende prosjekter jobbes det med å identifisere miljøpåvirkningen. Blant annet er det i boligprosjektet Havstadodden utenfor Arendal sentrum gjort en rekke tiltak for å ivareta klima og oppnå god bokvalitet, sier Akselsen.

Uglands mål er å være en god by- og tettstedsutvikler, og utvikle boliger der folk jobber, studerer, oppholder seg og bor.

– Da må vi tenke langsiktig og bærekraftig, både i de større byene og på mindre tettsteder. Strakstiltakene egner seg godt også for boligutvikling og næringsbygg utenfor de største pressområdene. Og så er det ekstra gledelig å kunne bidra til at Sørlandet blir representert blant selskapene som har tilsluttet seg tiltakene, avslutter hun.


Se Estate Plays nye miljøserie.

Episode 1: Vi skal redde verden

Episode 2: Sinkene kan bli eiendomsbransjens Kodak

Boligprosjekt falt i fisk for Alf-Inge Håland (+)
Analyse
Vil bygge boliglåve med 19 enheter
Bolig
Aberdeen kjøpte sentrumseiendom (+)
Transaksjoner
Gleder seg til reforhandling av leieavtaler (+)
Analyse
Tollefsen kjøper mer utviklingseiendom i Asker
Transaksjoner
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Nord-Norges største prosjekt (+)
Utvikling
Vil bygge en ny bydel med 40.000 kvadratmeter
Utvikling
Gir vekk eiendom til en verdi av 400 millioner (+)
Analyse
Vil bygge boliger midt i sommerparadiset (+)
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.