Aktuelt

Nytt fond jakter halvannen milliard

Et nytt NRP-fond skal hente inntil 1,5 milliarder kroner.

NORDISK FOKUS: NRP-fondet vil kjøpe eiendom i Norden unntatt på Island. Her er Rusta-bygget i Norrköping, som NRP tidligere har kjøpt for et annet fond.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Investorenes interesse for å plassere penger i næringseiendom er høy, og det kommer stadig nye fond og kapitalutvidelser i gamle fond for å dekke etterspørselen. Nå er NRP ute i markedet med et nytt fond. Kapitalinnhentingen er i full gang, og det skal hentes mellom 10 millioner kroner og 1,5 milliarder kroner i en emisjon til fondet NRP Eiendom 2020 Invest AS.

Det nye fondets mandat er eiendomsinvesteringer i Norden, med unntak av Island. Det kan investeres i logistikk, lager, kontor, lett industri, handel og kombinasjonsbygg i eiendomssegmentet. Utenfor eiendomssegmentet kan det investeres for et beløp lik det minste av 20 prosent av totalt kommitert kapital og 100 millioner kroner.

NRP har hatt flere eiendomsfond tidligere. NRP Eiendom 2010 AS ble etablert høsten 2010 og avsluttet i august 2016. Da hadde fondet hatt en årlig gjennomsnittlig avkastning på 12,1 prosent siden oppstarten. NRP forvalter nå fire andre eiendomsfond med varierende størrelse.

NRP er i denne omgang ute etter kun profesjonelle investorer til fondet med en minimumstegning på 10 millioner kroner.

Kontrollerer enorme eiendomsverdier (+)
Analyse
Fikk nei til å bygge. Deretter fikk utbyggeren gebyrsjokk (+)
Analyse
Ber Neptune kutte enda mer
Utvikling
Proptech-selskap: Kast papirene og del informasjonen
Play
Nå våkner eiendomsbransjen
Tech
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
OBOS ber om at bystyret tar saken (+)
Bolig
80 boliger for 250 millioner kroner (+)
Bolig
Ukens tips: Innstramming i eierseksjonsloven
Juss
Pengene har rent ut for Bakke-arvingene (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.