Transaksjoner

Kjøper handelseiendommer for halvannen milliard

Ragde Eiendom kjøper handelseiendommer fra Tristan Capital for over 1,5 milliarder kroner.

KJØPER: Edgar Haugen kjøper handelsparker.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er gjennom fondet European Property Investors Special Opportunities 3 at Tristan Capital Partners har solgt en portefølje med handelseiendommer med et samlet areal på 100 000 kvadratmeter til Ragde Eiendom. Porteføljen med fire handelsparker består av Stoa Vest i Arendal (36 000 kvadratmeter handelspark), Breiviksenteret i Ålesund (33 000 kvadratmeter storhandel), Tune Handelspark i Sarpsborg (24 000 kvadratmeter storhandel) og Grenland Handelspark i Grenland (7000 kvadratmeter storhandel). Ragde Eiendom får også med to tomter i transaksjonen, en på Tangerud i Oslo (47 mål) og en i Grenland vis-a-vis Coop-bygget (45 mål).

Eiendommene har kjente leietakere som Coop, Power, XXL og Biltema.

Coop er største leietaker i porteøføljen. Blant de andre leietakerne finner vi selskaper som Jula, Power, Elektroimportøren, Biltema, Skeidar, Megaflis, XXL og Rusta.

Les også: Stor transaksjon i kjøpesentermarkedet

Ifølge en melding fra Tristan er prisen på eiendommene ca. 160 millioner euro. Med dagens eurokurs tilsvarer det 1,54 milliarder kroner.

– I løpet av de seneste årene har vi fått til betydelige økninger i årlige leieinntekter ved å forlenge leieavtalen for nøkkelleietakere og sikret oss nye leietakere av høy kvalitet. Totalt har vi fornyet eller sikret nye leieavtaler for mer enn 41 millioner kroner fordelt på 36 000 kvadratmeter og 23 kontrakter. Alle eiendommene har gode beliggenheter og gjør det veldig bra med en utleiegrad på 96 prosent i snitt og gjenværende gjennomsnittlig leietid på åtte år. Det demonstrerer hvorfor godt diversifiserte handelsparker fortsatt er attraktive for konsumentene. Transaksjonen inkluderer også utviklingen av et nytt servicesenter for Tesla i Sarpsborg. Vi har nå levert mesteparten av businessplanen vi la vi kjøpte eiendommene og vi er fornøyd med å overlate dem til Ragde Eiendoms erfarne folk, sier Jean-Philippe Blangy, head of asset management i Tristan Capital Partners.

Fondet fikk råd av sin Operating Partner Anvil Asset Advisors og advokatfirmaet Thommessen. Malling & Co og Haavind var rådgiver for Ragde Eiendom.


Det har vært flere transaksjoner i markedet for handelseiendommer den seneste tiden. Se Caroline Krefting i Carucel Eiendom fortelle om lyspunkter i retailsektoren på Estate Play her:

Bygger for over en milliard i Baltikum (+)
Utvikling
Bygger nytt for DNB
Utvikling
Hadrian henter fra PEAB
Karriere
– Det største boligpotensialet i landet (+)
Utvikling
Her har OBOS bygd en by i byen
Play
Oppdaterte eiendomsnyheter hver morgen kl 07.05 Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Nå skal eiendomsbransjen Yte
Aktuelt
Vant Aspelin Ramm-prisen
Aktuelt
Lever godt på snøen som falt i forfjor(+)
Analyse
Ukens Tips: Escrow-avtaler
Juss