Aktuelt

Nordic kjøpte Arkthing

Arkitektene mener de blir sterkere i et utfordrende marked med mange store internasjonale aktører.

SAMMENSLÅING: Nordic har kjøpt Arkthing og sammen ser de to arkitektfirmaene et stort potensial i sine hjemmemarkeder i Norge og på Island. F.v.: Sigurður Hallgrímsson, Birkir Árnason, Helgi Mar Hallgrímsson, Hallur Kristmundsson i Arkthing og Eskild Andersen i Nordic.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Etter vellykket samarbeid i flere prosjekter de senere årene har Arkthing i Reykjavik og Nordic Office of Architecture i Oslo slått seg sammen, ifølge en pressemdling.

– For å møte nye utfordringer i et marked med mange store internasjonale aktører vil vi slå oss sammen for å stå enda sterkere i konkurransen om de mest spennende prosjektene, sier daglig leder Eskild Andersen i Nordic som har kjøpt 100 prosent av aksjene i Arkthing.

LES OGSÅ: Skal bygge om det klassiske kvartalet for over en milliard. https://www.estatenyheter.no/2019/06/04/fikk-kontrakt-verdt-12-milliarder-kroner/

– Etter sammenslåingen har vi over 220 ansatte i fire land som står sammen om å skape arkitektur i verdensklasse. Sammen vil vi kunne møte utfordringene i et stadig mer krevende marked på best mulig måte, og vi ser begge viktigheten av å følge fremgangen i teknologi innen arkitektur tett, påpeker Andersen.

Det var samarbeidet om blant annet Keflavik Lufthavn på Island brakte firmaene sammen.

– Vi har bygget opp en varig kultur for høy kvalitet og fremragende arkitektur gjennom de siste 40 årene. Arkitektkontorene deler kjerneverdier som åpenhet og engasjement ovenfor kunder og samfunn, og begge har omfattende erfaring og kunnskap fra brede oppdragsporteføljer, poengterer Andersen.

LES OGSÅ: Slik skal arkitektene forvandte det forhatte byggverket.  https://www.estatenyheter.no/2019/06/03/her-er-forslaget-for-nye-galleri-oslo/

Sigurdur Hallgrimsson, grunnlegger av Arkthing, er også positiv til sameslåingen.

– Vi ser dette som en fantastisk mulighet for å sammen bli en sterk aktør i Norden med gode muligheter for å skaffe de mest interessante oppdragene. Med tanke på hvor fort utviklingen innen arkitektur går, må vi satse enda sterkere på å holde oss i front innen ny teknologi og spesialkompetanse. Sammen med Nordic vil vi kunne ta et viktig steg inn i fremtiden, sier han.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik blir det nye regjeringskvartalet
Play
Solgt for 1,325 milliarder
Transaksjoner
Nytt storkjøp fra SPG
Transaksjoner
Store planer for byens indrefilet
Utvikling
Eiendomsbesitter ut mot høyder
Utvikling
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Tidligere fabrikkeiendom blir boliger (+)
Bolig
Nytt skjeggkretap for boligkjøpere (+)
Juss
Nytt fond skal kjøpe for milliarder (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Ugyldige rekkefølgekrav
Juss