Aktuelt

Nordic kjøpte Arkthing

Arkitektene mener de blir sterkere i et utfordrende marked med mange store internasjonale aktører.

SAMMENSLÅING: Nordic har kjøpt Arkthing og sammen ser de to arkitektfirmaene et stort potensial i sine hjemmemarkeder i Norge og på Island. F.v.: Sigurður Hallgrímsson, Birkir Árnason, Helgi Mar Hallgrímsson, Hallur Kristmundsson i Arkthing og Eskild Andersen i Nordic.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Etter vellykket samarbeid i flere prosjekter de senere årene har Arkthing i Reykjavik og Nordic Office of Architecture i Oslo slått seg sammen, ifølge en pressemdling.

– For å møte nye utfordringer i et marked med mange store internasjonale aktører vil vi slå oss sammen for å stå enda sterkere i konkurransen om de mest spennende prosjektene, sier daglig leder Eskild Andersen i Nordic som har kjøpt 100 prosent av aksjene i Arkthing.

LES OGSÅ: Skal bygge om det klassiske kvartalet for over en milliard. https://www.estatenyheter.no/2019/06/04/fikk-kontrakt-verdt-12-milliarder-kroner/

– Etter sammenslåingen har vi over 220 ansatte i fire land som står sammen om å skape arkitektur i verdensklasse. Sammen vil vi kunne møte utfordringene i et stadig mer krevende marked på best mulig måte, og vi ser begge viktigheten av å følge fremgangen i teknologi innen arkitektur tett, påpeker Andersen.

Det var samarbeidet om blant annet Keflavik Lufthavn på Island brakte firmaene sammen.

– Vi har bygget opp en varig kultur for høy kvalitet og fremragende arkitektur gjennom de siste 40 årene. Arkitektkontorene deler kjerneverdier som åpenhet og engasjement ovenfor kunder og samfunn, og begge har omfattende erfaring og kunnskap fra brede oppdragsporteføljer, poengterer Andersen.

LES OGSÅ: Slik skal arkitektene forvandte det forhatte byggverket.  https://www.estatenyheter.no/2019/06/03/her-er-forslaget-for-nye-galleri-oslo/

Sigurdur Hallgrimsson, grunnlegger av Arkthing, er også positiv til sameslåingen.

– Vi ser dette som en fantastisk mulighet for å sammen bli en sterk aktør i Norden med gode muligheter for å skaffe de mest interessante oppdragene. Med tanke på hvor fort utviklingen innen arkitektur går, må vi satse enda sterkere på å holde oss i front innen ny teknologi og spesialkompetanse. Sammen med Nordic vil vi kunne ta et viktig steg inn i fremtiden, sier han.

 

Kontrollerer enorme eiendomsverdier (+)
Analyse
Fikk nei til å bygge. Deretter fikk utbyggeren gebyrsjokk (+)
Analyse
Ber Neptune kutte enda mer
Utvikling
Proptech-selskap: Kast papirene og del informasjonen
Play
Nå våkner eiendomsbransjen
Tech
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
OBOS ber om at bystyret tar saken (+)
Bolig
80 boliger for 250 millioner kroner (+)
Bolig
Ukens tips: Innstramming i eierseksjonsloven
Juss
Pengene har rent ut for Bakke-arvingene (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.