Aktuelt

Rekordvekst for entreprenør

Bygg- og anleggsentreprenøren Eiqon omsatte for 426 millioner kroner i fjor, en økning på over 60 prosent sammenlignet med året før.

NYE LOKALER: Eiqon har flyttet inn i nye lokaler i Kjellstad Næringspark.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Sist måned flyttet Eiqon (tidligere Consolvo Overflate) fra Asker til Lier, i nye lokaler i Kjellstad Næringspark rett ved E18. Selskapet har lagt bak seg et år med kraftig vekst. Omsetningen økte fra 261 millioner kroner i 2017 til 426 millioner kroner i fjor. Selskapet har flere hel- og deleide datterselskaper, hvor Eiqon Betongbygg er det største med 247,5 millioner kroner i omsetning og et resultat før skatt på 26 millioner. AF Gruppen er største eier i Eiqon Holding.

– Det dreier seg faktisk bare om organisk vekst. I tillegg til at vi har fått flere kunder og oppdrag så er det en tendens til veldig mye gjenkjøp. Og det tyder jo på at kundene er fornøyde, sier daglig leder i Eiqon, Emil Eiternes.

Daglig leder i Eiqon Betongbygg, Kjetil Eide, mener satsingen på faglig kompetanse, og det å finne de riktige menneskene til de ulike rollene, har vært en viktig suksessfaktor.

– Det er jo menneskene og fagkompetansen i Eiqon som gjør at vi lykkes, og vi har blant annet et veldig høyt mastergrad-nivå blant de ansatte i selskapet. Det er hele tiden en kamp om de beste folka i bransjen, og jeg tror vi har vært både flinke og heldige i den sammenheng. I tillegg har nok også fokus på vertikal integrasjon og kontroll på alle ledd vært en medvirkende årsak til den sterke utviklingen, sier Eide.

Eiqon har også etablert et eget lager på Linnesstranda med en 12 000 kvadratmeter stor maskin- og bilpark.

– Vi ønsket å flytte nærmere Drammen. Det skjer veldig mye i denne regionene som vi nå ønsker å bli en del av. I tillegg så er lokaliseringen med avkjørsel rett ut på E18 perfekt i forhold til logistikk, tilgjengelighet og ikke minst tilgang på kompetanse. Det er altfor mye fagkompetanse som lekker ut fra Drammensregionen og havner Oslo-området i stedet. Noe av denne kompetansen ønsker vi nå å få tak i, sier Eiternes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik blir det nye regjeringskvartalet
Play
Solgt for 1,325 milliarder
Transaksjoner
Nytt storkjøp fra SPG
Transaksjoner
Store planer for byens indrefilet
Utvikling
Eiendomsbesitter ut mot høyder
Utvikling
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Tidligere fabrikkeiendom blir boliger (+)
Bolig
Nytt skjeggkretap for boligkjøpere (+)
Juss
Nytt fond skal kjøpe for milliarder (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Ugyldige rekkefølgekrav
Juss