UTVIKLING: Den Trondheims-baserte entreprenøren Hent skal bygge hotellprosjektet ved Solli plass. Ill.: LPO Arkitekter

Fikk kontrakt verdt 1,2 milliarder kroner

Prosjektet omfatter et femstjernes hotell med over 250 rom, ca 60 leiligheter og næringsareal.

Publisert Sist oppdatert

Sommerrogaten Utvikling (Aspelin Ramm 40%, Petter Stordalen 40% og Høegh 20%) har inngått en utbyggingskontrakt med den Trondheims-baserte entreprenøren Hent verdt 1,250 milliarder kroner før moms. Hent har sammen med utviklerne jobbet med utvikling- og optimalisering siden 2018, og skal ferdigstille prosjektet våren 2022, ifølge en pressemelding.

Utbyggingen ved Solli plass består av blant annet gamle det hovedkontoret til Oslo Lysverker, Vestkantbadet fra 1931, samt et større kontorbygg fra 1957. Noe av dette skal rives, og noe skal restaureres.

Adm. direktør Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm fremhever viktigheten av prosjektet som gjennom hotell og boliger gir både bydelen og det gamle hovedkontoret til Oslo lysverker et løft.

– Dette er smart byutvikling i praksis og vi er veldig fornøyd med å kunne få gjennomføre dette sammen med Hent som vi tidligere har bygget flere gode prosjekter med, blant annet The Edge i Tromsø og LHL-sykehuset på Gardermoen, påpeker han.

-Vi gleder oss over å ha fått enda en kontrakt på utbygging av et stort og viktig prosjekt i Oslo, og vi synes det er ekstra tilfredsstillende å få til dette gjennom prosjektutvikling i samarbeid med våre gode kunder og samarbeidspartnere, sier konsernsjef Jan K. Jahren i Hent.

LPO arkitekter har i flere år arbeidet sammen med Sommerrogaten Utvikling om å utvikle eiendommen til et flerfunksjonelt kvartal med ulike formål.

Powered by Labrador CMS