Bolig

Hopper av kampen om NRK-tomten

Aspelin Ramm og Solon Eiendom snur og dropper ut av kampen om å få kjøpe NRK-tomten.

KAMP: Det blir hard kamp om NRK-tomten, men Aspelin Ramm og Solon Eiendom hopper av. (Foto: Ole Kaland/NRK)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var i september i fjor at det ble kjent at Aspelin Ramm og Solon Eiendom gikk sammen for å forberede et bud på NRK-tomten. Det 50/50-eide selskaper Solare AS har nå bestemt seg for å ikke legge inn bud likevel.

Aspelin Ramms adm. direktør Gunnar Bøyum sier til Estate Nyheter at Aspelin Ramm ikke ønsker å binde opp for mye kapital på et prosjekt med så usikker tidshorisont.

– Vi flagget tidlig vår interesse og har brukt en god del tid på å sette oss inn i tomten og prosessen. Det er en fantastisk tomt og folk bør glede seg til å kunne kjøpe boliger der. Men premissene for salget, med usikkerhet rundt tidspunktet for når NRK finner nye lokaler og den endelige reguleringen, gjør at vi ikke vil legge inn bud. Prisen kan bli opp mot 4 milliarder kroner, og det tar for lang tid før pengene settes i arbeid. Hvis vi skal eie 50 prosent av prosjektet, må vi holde av 2 milliarder over lang tid, og det kan gå ut over andre mulige investeringer. Det passer ikke oss å bli sittende med så mye kapital bundet så lenge før pengene settes i arbeid, sier Bøyum til Estate Nyheter.

Han presiserer at han ikke klager over premissene for salget.

– NRK er i sin fulle rett til å bestemme hvordan de vil ha det, det bare passet ikke for oss. Vi vet ikke om NRK flytter om fem, ti eller tolv år, fortsetter Aspelin Ramm-sjefen.

Adm. direktør Stig Bech i Solon Eiendom forteller at Solons vurderinger langt på vei sammenfaller med Aspelin Ramms begrunnelse.

– Vi liker tomten veldig godt, og opplever å ha hatt en god prosess med selger og selgers rådgivere. Vi har satt oss godt inn i eiendommens potensiale. Beslutningen skyldes et ønske om å jobbe med andre mulige prosjekter, og at aksjonærene vil prioritere eksisterende store utviklingsprosjekter i sine ulike porteføljer. Vi i Solon Eiendom holder likevel døren åpen for igjen å vurdere NRK-eiendommen på et senere tidspunkt. Generelt opplever vi god tilgang på muligheter for tomtekjøp. Disse mulighetene, inklusive NRK-eiendommen, må til enhver tid vurderes grundig utfra vår langsiktige strategi og de alternativer som foreligger, sier Bech.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utleiers ABC – Del 8 – Leien
Juss
Byggenæringen passerer 500 milliarder kroner
Aktuelt
Hent bygger ny fabrikk til 1,5 milliarder
Aktuelt
Vil bli høyest i byen – og gi bort toppen i ti år
Utvikling
Unge som tenker nytt: Teknolog gikk for digitale nøkler (+)
Karriere
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Løvenskiold kjøpte tomt
Transaksjoner
Føler seg lurt av kommunen
Utvikling
Toppsjefen går til Statsbygg
Karriere
Moduler for 100 millioner
Aktuelt