Bolig

Hopper av kampen om NRK-tomten

Aspelin Ramm og Solon Eiendom snur og dropper ut av kampen om å få kjøpe NRK-tomten.

KAMP: Det blir hard kamp om NRK-tomten, men Aspelin Ramm og Solon Eiendom hopper av. (Foto: Ole Kaland/NRK)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var i september i fjor at det ble kjent at Aspelin Ramm og Solon Eiendom gikk sammen for å forberede et bud på NRK-tomten. Det 50/50-eide selskaper Solare AS har nå bestemt seg for å ikke legge inn bud likevel.

Aspelin Ramms adm. direktør Gunnar Bøyum sier til Estate Nyheter at Aspelin Ramm ikke ønsker å binde opp for mye kapital på et prosjekt med så usikker tidshorisont.

– Vi flagget tidlig vår interesse og har brukt en god del tid på å sette oss inn i tomten og prosessen. Det er en fantastisk tomt og folk bør glede seg til å kunne kjøpe boliger der. Men premissene for salget, med usikkerhet rundt tidspunktet for når NRK finner nye lokaler og den endelige reguleringen, gjør at vi ikke vil legge inn bud. Prisen kan bli opp mot 4 milliarder kroner, og det tar for lang tid før pengene settes i arbeid. Hvis vi skal eie 50 prosent av prosjektet, må vi holde av 2 milliarder over lang tid, og det kan gå ut over andre mulige investeringer. Det passer ikke oss å bli sittende med så mye kapital bundet så lenge før pengene settes i arbeid, sier Bøyum til Estate Nyheter.

Han presiserer at han ikke klager over premissene for salget.

– NRK er i sin fulle rett til å bestemme hvordan de vil ha det, det bare passet ikke for oss. Vi vet ikke om NRK flytter om fem, ti eller tolv år, fortsetter Aspelin Ramm-sjefen.

Adm. direktør Stig Bech i Solon Eiendom forteller at Solons vurderinger langt på vei sammenfaller med Aspelin Ramms begrunnelse.

– Vi liker tomten veldig godt, og opplever å ha hatt en god prosess med selger og selgers rådgivere. Vi har satt oss godt inn i eiendommens potensiale. Beslutningen skyldes et ønske om å jobbe med andre mulige prosjekter, og at aksjonærene vil prioritere eksisterende store utviklingsprosjekter i sine ulike porteføljer. Vi i Solon Eiendom holder likevel døren åpen for igjen å vurdere NRK-eiendommen på et senere tidspunkt. Generelt opplever vi god tilgang på muligheter for tomtekjøp. Disse mulighetene, inklusive NRK-eiendommen, må til enhver tid vurderes grundig utfra vår langsiktige strategi og de alternativer som foreligger, sier Bech.

Malling med digital storsatsing
Tech
– Gjeninnfør momsfritaket på offentlig infrastruktur
Aktuelt
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling
UtviklingsABC – Del 3 – Innledende om kjøp av utviklingseiendom
Juss
Advarer mot byggebrems i nord
Utvikling
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Vi kommer ikke langt med 150 millioner (+)
Utvikling
Her blir det 12.000 kvadratmeter lager
Utvikling
Omstridt prosjekt banket gjennom i Oslo bystyre
Utvikling
Kommunen kjøper for 180 mill. (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.